miércoles, 4 de diciembre de 2019

La URV, present a la Conferència de l’ONU sobre Canvi Climàtic

URV Universitat Rovira i Virgili  -  Campus d'Excel·lència Internacional Catalunya Sud    
    
Gabinet de Comunicació i Màrqueting
    Tarragona 4 de desembre de 2019

Exposa a la cimera els avenços en la reducció dels gasos d'efecte hivernacle a la Universitat, el projecte de la xarxa Aurora per mesurar les contribucions científiques als reptes socials, la recerca sobre governança i dret ambiental i un projecte de dessalinització sostenible.

Personal investigador de la URV que treballa temes relacionats amb el canvi climàtic
Coincidint amb la cimera del clima COP25 que té lloc aquests dies a Madrid, la Universitat Rovira i VIrgili posa a la vostra disposició professorat expert en diferents àmbits relacionats amb el canvi climàtic:
Enric Aguilar, investigador del Center for Climate Change, C3: pujada temperatura, onades de calor, events traumàtics sobtats i extrems.
Javier Sigró, investigador del Centre for Climate Change (C3): inundacions, aiguats, tendències canvi climàtic, regressió de les platges, evolució del nivell del mar, per què fa més vent.
Manola Brunet, directora del Centre for Climate Change (C3) i presidenta de la Comissió de Climatologia de l’Organització Metereològica Mundial: pujada de la temperatura, tendències del clima mundial.
Òscar Saladié, director Càtedra DOW/URV de Desenvolupament Sostenible: gestió recursos i sostenibilitat, turisme i canvi climàtic, emissions de CO2
Sergi Saladié, professor del Departament de Geografia: planificació i ordenació territorial, territori i paisatge, gestió recursos i sostenibilitat, transició energètica, viabilitat i potencial de les energies renovables (especialment solar i eòlic).
Antoni Pigrau, degà de la Facultat de Ciències Jurídiques, director del Centre d’Estudis de Dret Ambiental de Tarragona Alcalde Pere Lloret: dret ambiental
Susana Borrás, investigadora en el Grup de Recerca sobre Dret ambiental, Immigració i Govern Local al Centre d'Estudis en Dret Ambiental de Tarragona (CEDAT): moviments ecologistes, les causes i els impactes des de la vessant de les ciències socials, la implicació sobre els drets humans, les desigualtats i la justícia social i ambiental.
Joan Ramon Coll, investigador postdoctoral del Departament de Geografia: sequera.
Paola Villavicencio, investigadora del Departament de Dret Públic: consciencia pel planeta.
Fernando Zamora, catedràtic d’Enologia: alteracions en la verema
Miquel Àngel Bové, investigador del Departament d’Economia: oportunitats empreses sector verd.
Juan Antonio Duro, catedràtic d’Economia: transició energètica.
Laia Pie, investigadora del Departament de Gestió d’Empreses: bioeconomia. Temes globals com afecten l’economia i com es poden gestionar respecte al canvi climàtic per minimitzar els seus efectes.
Cyril Godard, investigador del Departament de Química Física i Inorgànica: transformar el CO2, que no serveix per res i és perjudicial, en molècules útils per a usos industrials.
Yolanda Cesteros, degana de la Facultat de Química, membre del grup de recerca Materials Catalítics en Química Verda: aprofitament de la biomassa per obtenir per exemple combustibles.
Endrius Cocciolo, investigador del departament de Dret Públic: transició energètica.
Aitana de la Varga, investigadora del departament de Dret Públic: territori, ciutadania i sostenibilitat: estudis jurídics locals.
Gastón Médici, Investigador predoctoral a la URV: litigació, com accions judicials contra empreses que contaminen, que no respecten el medi ambient.
Josep Lluís Domingo, catedràtic de Toxicologia i Salut Mediambiental.
María José Figueras, catedràtica, investigadora del Departament de Ciencies Mèdiques Bàsiques de la URV, i ambaixadora estatal de la Sociedad Americana de Microbiologia (ASM, American Society for Microbiology): control de la qualitat de les aigües.
Gemma Beltran, investigadora del Departament de Bioquímica i Biotecnologia: biotecnologia enològica, busca llevats que puguin assolir vins amb menys graduació alcohòlica, que s’ha incrementat amb la pujada de les temperatures.
Arturo Frediani, director de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura (ETSA): com hem d’ensenyar l’arquitectura des d’aquesta perspectiva de sostenibilitat i per afrontar el canvi climàtic, com cal entendre l’urbanisme a l’actualitat.
Dieter-Thomas Boer, investigador del Departament d’Enginyeria Mecànica, coordinador del grup de recerca Sustainable Computer Aided Process Engineering, la seva recerca se centra en l’eficiència energètica a la indústria i als edificis.
Josep Font, investigador del Departament d’Enginyeria Química, coordinador del grup de recerca Process Intensification, Simulation and Environmental Technology, la seva recerca se centra en el tractament d’aigües residuals.
Sandra Contreras, investigadora del Grup de Recerca CATHETER –Catàlisi Heterogènia, del Departament d’Enginyeria Química: recerca en la catàlisi i nous materials per a aplicacions mediambientals i industrials.
Magdalena Constantí: investigadora del grup de recerca Interfibio. Centren la seva recerca en valorització de residus i en la transformació de biomassa a combustible.
Marta Schummacher: Investigadora del grup de recerca Tecnatox. La seva investigació se centra en detectar contaminants mediambientals (tenen estudis recents sobre la presència de microplàstics a l’aigua) i alimentaris, i dels seus possibles riscos i/o beneficis sobre la salut de la població i l’ecosistema que envolta les diferents activitats empresarials.

Agenda
A càrrec de la Dra. Conxa Torres, mestra d''Educació Infantil i doctora en Pedagogia per la URV. Segon acte del Cicle de Conferències sobre la realitat social des de la Segona República fins l'actualitat. Dijous, 5 de desembre a les 18.00 h, al Centre Civic de Salou, Carrer de l'Advocat Gallego, Salou.
Gabinet de Comunicació i Màrqueting
Universitat Rovira i Virgili
--------------
A/e: gc@urv.cat
Tel.: 977 55 8024
--------------
Rectorat
Carrer de l'Escorxador, s/n
43003 - Tarragona
--------------

No hay comentarios:

Publicar un comentario