sábado, 13 de octubre de 2018

La URV acollirà el congrés del Recerkids per arriba per primer cop a les comarques de Tarragona – URV Activ@

La URV acollirà el congrés del Recerkids per arriba per primer cop a les comarques de Tarragona – URV Activ@

http://www.urv.cat/c1/urv.png

 URV Universitat Rovira i Virgili  -  Campus d'Excel·lència Internacional Catalunya Sud     
    
Gabinet de Comunicació i Relacions Externes
    Tarragona, 11 d’octubre de 2018

Informacions URV
La URV acollirà el congrés del Recerkids per arriba per primer cop a les comarques de Tarragona
La tercera edició del programa Recerkids de promoció de la recerca científica entre nois i noies d’entre 10 i 12 anys reforça enguany la seva presència territorial amb la celebració de quatre congressos diferents organitzats per la Secretaria d’Universitats i Recerca en col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat de Lleida (UdL), la Universitat Rovira i Virgili (URV) i la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). Recerkids és un programa impulsat pel Govern amb l’objectiu d’estimular la recerca científica entre els estudiants de 5è i 6è de Primària i de donar a conèixer l’activitat que es desenvolupa a les universitats i els centres de recerca de Catalunya.

Comença el curs a les Aules de la Gent Gran amb més de 450 conferències
Les Aules d’Extensió Universitària de la Gent Gran són un projecte social engegat per les principals universitats catalanes que busca donar una sortida a les inquietuds culturals de les persones grans. A la demarcació de Tarragona s’han multiplicat fins arribar en 24 municipis. Aquesta setmana han començat les primeres conferències programades a les aules, més de 450 durant tot el curs 2018-19, i en algunes aules encara hi ha la inscripció oberta.

Actes destacats URV
inauguració del curs 2018-19 de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut
La inauguració del curs 2018-19 de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut compta amb la lliçó “Formació superior i recerca en medicina i ciències de la salut: una responsabilitat compartida”, a càrrec de Francesc Xavier Grau, secretari d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya. L'obertura serà a càrrec de la rectora, María José Figueras, i el degà de la Facultat, Antoni Castro. En el decurs de l’acte es lliuraran els Premis Sant Lluc 2018. Dijous, 18 d'octubre - 19.00 h, a l’Aula Magna de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut (C. Sant Llorenç, 21, Reus).

Inauguració del Màster en Comunicació Estratègica a la Societat del Risc amb una xerrada sobre la persuasió en l’àmbit de l’eSalut
La inauguració del Màster en Comunicació Estratègica a la Societat del Risc anirà a càrrec de Manuel Armayones, professor de psicologia de la UOC i director de desenvolupament de l'E-Health Center, que pronunciarà la conferència "Comunicación persuasiva en el ámbito de la eSalud: experiencias, riesgos y oportunidades". Dilluns, 15 d'octubre a les 17.30 h, a la sala de Juntes del campus Catalunya (Av. Catalunya, 35, Tarragona).

Jornada sobre Aureli Capmany i Maria Aurèlia Capmany
La Càtedra Josep Anton Baixeras de Patrimoni Literari Català organitza la seva cinquena jornada, enguany dedicada a les figures d'Aureli Capmany i Maria Aurèlia Capmany. Inclou la presentació del quadern Traducció literària de la Càtedra i del volum quart de l’Obra completa de Josep Anton Baixeras i l’espectacle “Carme Sansa diu i canta Mària Aurèlia Capmany”, acompanyada a l’acordió per Jaume Mallafré. Dimecres, 17 d'octubre a les 09.00 h, a la sala de Graus del campus Catalunya (Av. Catalunya, 35), Tarragona.

X Conferència d'Antropologia Mèdica a casa
La X Conferència d'Antropologia Mèdica a Casa porta per títol "Subjectivities and afflictions: agency, health systems and the politics of/for life". Els investigadors participants reflexionen sobre l'estat actual de la noció de "subjectivitat" en la investigació antropològica mèdica a partir de les següents preguntes preliminars: La subjectivitat és una il·lusió o un tema prometedor en la investigació antropològica mèdica? Pot la antropologia mèdica restaurar la intersubjectivitat en els processos associats amb la salut, la malaltia i les pràctiques de guariment/cura? Del 18 al 21 d’octubre, a l’Hostatgeria de Poblet (Plaça Corona d'Aragó,11, Vimbodí i Poblet).

Congrés sobre catàlisi
La catàlisi és una tecnologia clau per a la fabricació de nous productes a través de processos sostenibles. Els nous reptes són trobar catalitzadors més eficients i estables, oferint una alta activitat i selectivitat específica mitjançant la comprensió del cicle catalític i els aspectes mecanístics. Actualment, un dels principals objectius per als químics és el desenvolupament de catalitzadors d'aplicació industrial i la transformació de recursos renovables per substituir part del consum de combustibles fòssils. En aquest context se celebrarà el 2nd Trans Pyrenean Meeting in Catalysis, els dies 18 i 19 d’octubre, al Seminari, a Tarragona.

Congrés nacional de biotecnologia del vi
Invinotec és el congrés anual de FEBiotec sobre Biotecnologia aplicada a l'Enologia. El congrés té quatre línies científiques: genètica i millora en viticultura; microbiologia del vi, tecnologia enològica, i vi i salut. Avui dia la producció enològica no s’entén sense la biotecnologia que propicia l’ampli ventall de varietats de vins que es poden trobar al mercat, i de qualitat. Amb aquest congrés es pretén professionalitzar encara més i empoderar a les persones que es dediquen a aquesta activitat. El 19 i 20 d’octubre, a l’Aula Magna del campus Catalunya (Av. Catalunya, 35, Tarragona).

Presentació Butlletí d'Anàlisi de la conjuntura local de les Terres de l'Ebre
El director de la Càtedra Local i Regional de la URV, Juan Antonio Duro, presenta el Butlletí d'Anàlisi de la conjuntura local de les Terres de l'Ebre, corresponent al segon trimestre del 2018. Es tracta d'un informe que analitza l'evolució de l'ocupació al territori per sectors i també de l'atur. En aquesta ocasió el document inclourà un dossier específic de l'atur.Dimecres, 17 d'octubre a les 17.00 h, a la sala de plens del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre (Plaça de Sant Roc, 2, Móra d'Ebre).

Primera conferència del Curs Dones, Salut i Educació
La primera conferència del Curs Dones, Salut i Educació, que enguany arriba a la tretzena edició, la pronunciarà l'exconsellera d'Interior i de Justícia, Montserrat Tura, en els governs de Pasqual Maragall i José Montilla. Prèviament, hi haurà la inauguració del curs a càrrec de l'alcalde de Deltebre, Lluís Soler; la tinenta d'alcalde, Anna Gimenez; la coordinadora a l'Ebre de l'Institut Català de les Dones, Carme Valls; i les directores del curs Carme Ponce i Rosa Queral.Divendres, 19 d'octubre, a les 17.30 h, a l’ Espai Puntual de Deltebre (Plaça 20 de maig, 1, Deltebre).

Ruta "Seguint els passos de la visita de Dalí a Tarragona"
La ruta "Seguint els passos de la visita de Dalí a Tarragona" la condueix José Carlos Suárez, professor de la URV del Departament d'Història i Història de l'Art. L'artista va visitar la ciutat ara fa 44 anys, el 17 d'agost de 1973. Aquest fet permet endinsar-se en un aspecte de la seva obra encara poc conegut: el Dalí vinculat a l'art més modern i efímer.Diumenge, 21 d'octubre a les 11.00 h. Lloc de sortida: Portal del Roser, Tarragona.

Convocatòria per dimarts 16 d’octubre
Atenció als mitjans de comunicació amb motiu de les Jornades del Dia europeu de conscienciació de l'aturada cardíaca
Amb motiu del Dia europeu de conscienciació de l'aturada cardíaca, el Centre de Formació i Innovació en Simulació “Josep Maria Martínez Carretero" de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut organitza unes jornades amb una demostració pràctica d'activitats adreçada a escolars i presentarà el centre a la societat.
Hi haurà una atenció als mitjans a càrrec del degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, Antoni Castro, coincidint amb l’inici de la jornada dimarts, 16 d'octubre a les 10 h, a la Unitat Docent que aquesta facultat té a l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus (Av. Dr. Josep Laporte, 2, Reus).
Més informació, aquí i la programació completa en aquest enllaç

Agenda URV
Dilluns 15 d’octubre
Tesi doctoral sobre el teixit adipós
Albert Gibert ha elaborat la tesi doctoral titulada "Response of the adipose tissue to nutritional and photoperiodic challenges" (menció internacional). La defensa públicament dilluns, 15 d'octubre a les 11.00 h, a la sala de Graus de la Facultat de Química (Av. Països Catalans, 26, Tarragona).

Tesi doctoral sobre metabòlids
Daniel Cañueto ha elaborat la tesi doctoral titulada "Improvement of sample classification and metabolite profiling in 1H-NMR by a machine learning-based modelling of signal parameters". (menció internacional). La defensa públicament dilluns, 15 d'octubre a les 11.00 h, a la sala de Graus de l'ETSE (Av. Països Catalans, 26, Tarragona).

Dimarts 16 d’octubre
Tesi doctoral sobre piscicultura
Núria Vila ha elaborat la tesi doctoral titulada "Effects of flow regime on the fish communities of the lower Ebro river". La defensa públicament dimarts, 16 d'octubre, a les 11.00 h, a la sala de Graus del campus Terres de l'Ebre (Av. Remolins, 13-15, Tortosa).

Tesi doctoral sobre les destinacions turístiques i el canvi climàtic
Raquel Santos ha elaborat la tesi doctoral titulada "La vulnerabilidad de los destinos turísticos de sol y playa ante el cambio climático. Políticas y actores" (menció internacional). La defensa públicament dimarts, 16 d'octubre, a les 11.00 h, a l’Aula Magna de la Facultat de Turisme i Geografia (Carrer de Joanot Martorell, 15, Vila-seca).

Conferència sobre conferència l'espionatge a la Guerra Civil espanyola
La conferència "L'espionatge a la Guerra Civil espanyola. Intel·ligència, contraintel·ligència, sabotatges i cinquena columna" la pronunciarà Joan Maria Thomàs, investigador ICREA, catedràtic d'Història Contemporània a la Universitat Rovira i Virgili i acadèmic de la Reial Acadèmia de la Història, en el marc del cicle L'espionatge d'Entreguerres de CaixaFòrum Girona. Dimarts, 16 d'octubre a les 19.00 h, a CaixaFòrum de Girona (C. Ciutadans, 19, Girona).

Dimecres 17 d’octubre
Projecció de la pel·lícula Fraude, d’Orson Welles
Dins del cicle anual d'art es projecta la pel·lícula Fraude, dirigida per Orson Welles (1973), França, 85’. Dimecres, 17 d'octubre a les 10.00 h, a la sala de vistes del campus Catalunya (Av. Catalunya, 35, Tarragona).

Tesi doctoral sobre els llevats del vi
Gemma Roca ha elaborat la tesi doctoral titulada "Characterization of non-Saccharomyces wine yeasts during desiccation stress imposition" (menció internacional). La defensa públicament, dimecres, 17 d'octubre a les 11.00 h, a la sala de Graus de la Facultat de Química (Av. Països Catalans, 26, Tarragona).

Tesi doctoral sobre plantes d’energia solar
Victor Tulus ha elaborat la tesi doctoral titulada "Economic and environmental viability of central solar heating plants with seasonal storage in the European residential sector: a systematic multi-objective optimization approach" (menció internacional). La defensa públicament, dimecres, 17 d'octubre a les 11.00 h, a l’Aula seminari 111, Departament d'Enginyeria Mecànica (Av. Països Catalans, 26, Tarragona).

Projecció de la pel·lícula Cabaret
Dins del cicle "Musicals" es projecta la pel·lícula Cabaret, dirigida per Ben Fosse (1972), Estats Units, 123’, organitzat per l’Aula de Cinema. Dimecres, 17 d'octubre a les 18.30 h, a l’Aula 516 del campus Catalunya (Av. Catalunya, 35, Tarragona).

Dijous 18 d’octubre
Tesi doctoral sobre fruita i obesitat
Cristina Domenech ha elaborat la tesi doctoral titulada "Modulation of central neuroendocrine response to photoperiod by seasonal fruits and obesity" (menció internacional). La defensa públicament dijous, 18 d'octubre a les 11.00 h, a la sala de Graus de la Facultat de Química (Av. Països Catalans, 26, Tarragona).

Tesi doctoral sobre la producció de partícules d’interès farmacèutic
Nikolas Sochorakis ha elaborat la tesi doctoral titulada "Electrospray scale-up for the production of particles of pharmaceutical interest" (menció internacional). La defensa públicament, dijous, 18 d'octubre a les 11.00 h, a la sala de Graus de l'Escola Tècnica Superior Enginyeria Química (ETSEQ) (Av. Països Catalans, 26, Tarragona).

Divendres 19 d’octubre
Tesi doctoral sobre toxicologia
Raju Prasad Sharma ha elaborat la tesi doctoral titulada "Integrative Systems Toxicology for Human Health" (menció internacional). La defensa públicament divendres, 19 d'octubre a les 11.00 h, a la sala de Graus de l'ETSEQ (Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química) (Av. Països Catalans, 26, Tarragona).

Tesi doctoral sobre biodegradables
Carmen Valverde ha elaborat la tesi doctoral titulada "10-Undecenoic acid-based biodegradable hydroxy polyesters: a platform for aminoacid bioconjugates and PEG-derived amphiphilic copolymers". La defensa públicament, divendres, 19 d'octubre, a les 11.30 h, a la sala de Graus de la Facultat de Química (Av. Països Catalans, 26, Tarragona).


Gabinet de Comunicació i Relacions Externes
Universitat Rovira i Virgili
--------------
Tel.: 977 55 8024
--------------
Rectorat
Carrer de l'Escorxador, s/n
43003 - Tarragona
--------------
http://www.urv.cat/c1/urv.png

No hay comentarios:

Publicar un comentario