miércoles, 4 de julio de 2018

CreaSens Health premiada a París i a Tarragona pel seu dispositiu de monitorització de la funció renal – URV Activ@

CreaSens Health premiada a París i a Tarragona pel seu dispositiu de monitorització de la funció renal – URV Activ@



URV Universitat Rovira i Virgili  -  Campus d'Excel·lència Internacional Catalunya Sud     
    
Gabinet de Comunicació i Relacions Externes
    Tarragona, 4 de juliol de 2018

Informacions URV
CreaSens Health premiada a París i a Tarragona pel seu dispositiu de monitorització de la funció renal
L’empresa derivada de la URV aconsegueix el tercer lloc en el certamen Innolabs de París en què competia amb 24 empreses de nou països i el premi Empresa Tarragona com a empresa creada fa menys de tres anys. Creatsens Health, té l’objectiu de millorar el benestar de les persones mitjançant el control dels paràmetres bioquímics de la sang (com la creatinina i el potassi) de manera descentralitzada, és a dir a través d’un dispositiu que evita la necessitat de fer arribar mostres de sang dels pacients al laboratori.

L’URV Summer lab porta tallers científics a 140 nenes i nens de 1r a 3r d’ESO
Uns 80 joves de 1r a 3r d’ESO han començat aquest dilluns els tallers científics que s’ofereixen al campus Sescelades en el nou programa científic URV Summer Lab. Es tracta d’una activitat d’estiu on els joves podran tenir un primer contacte amb el món universitari alhora que s’endinsen en els coneixements i disciplines científiques.

Àngel Belzunegui assessorarà el Parlament espanyol en temes de ciència
El professor de la URV i director de la Càtedra d’Inclusió Social de la Universitat, Àngel Belzunegui, ha estat un dels 25 científics seleccionats per assessorar el govern espanyol en matèria de recerca. La selecció d’aquest grup d’experts -triats d’entre més de 200 candidats- s’ha fet en el marc de la iniciativa ciutadana “Ciencia en el Parlamento”, que té per objectiu que la ciència i el coneixement científic siguin cada cop més importants en la formulació de propostes polítiques.

Luis Marqués és reelegit degà de la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia
Luis Marqués ha estat reelegit degà de la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia (FCEP) per als propers quatre anys. Així va decidir-ho la Junta de Facultat, formada per 29 membres, que va emetre 21 vots a favor de la candidatura de Marqués i un en blanc el 2 de juliol. Marqués es manté així en el càrrec, que ocupa des que va ser escollit al juliol de 2014. Marqués és professor agregat del Departament de Pedagogia i membre del grup de recerca Applied Research Group in Education and Technology (ARGET).

Convocatòria URV
I Fòrum de Joves per la conca del Mediterrani per fomentar l’intercanvi cultural i la cooperació regional
La Unió per la Mediterrània i l’Ajuntament de Tarragona, amb la Fundació Tarragona Mediterranean Smart Regio i la Càtedra Smart de la Universitat Rovira i Virgili, han organitzat el I Fòrum de Joves per la conca del Mediterrani, que se celebrarà del 6 al 9 de juliol a Tarragona, al Teatret del Serrallo (Moll de Pescadors, 1, Tarragona), en el marc dels XVIII Jocs Mediterranis. El fòrum reunirà 45 representants d’organitzacions dirigides per joves, plataformes i xarxes de 30 nacionalitats euromediterrànies.

Nomenaments de la Generalitat
L’exrector Francesc Xavier Grau és el nou Secretari d’Universitats i Recerca
Francesc Xavier Grau, rector de la URV entre 2006 i 2014, és el nou responsable de la Secretaria d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya. Aquesta secretaria té les funcions de planificar i executar les polítiques en matèria d’universitats i recerca, dirigir la consolidació del sistema universitari català a l’espai europeu d’educació superior i vetllar pel foment de la recerca i la innovació a Catalunya i per la seva projecció internacional, entre d’altres.

La professora Mar Camacho és la nova directora general d’Educació Infantil i Primària
La professora Mar Camacho, de la Facultat de Ciències de l’Educació i Pedagogia, és la nova directora general d’Educació Infantil i Primària de la Generalitat. Aquesta direcció general depèn del Departament d’Ensenyament i, a més del currículum d’infantil i primària, planifica les estratègies per a l’educació inclusiva, avalua els projectes d’organització dels centres, determina les necessitats de formació dels docents, idea les actuacions per al coneixement de les diferents llengües, i defineix els criteris dels equipaments, continguts i materials didàctics de les primeres etapes educatives.
Gabinet de Comunicació i Relacions Externes
Universitat Rovira i Virgili
--------------
Tel.: 977 55 8024
--------------
Rectorat
Carrer de l'Escorxador, s/n
43003 - Tarragona
--------------
http://www.urv.cat/c1/urv.png

No hay comentarios:

Publicar un comentario