jueves, 4 de julio de 2019

Com impulsar els bioplàstics - Ensenyar a emprendre - premi relacionat amb l'ictus - tallers científics

  URV Universitat Rovira i Virgili  -  Campus d'Excel·lència Internacional Catalunya Sud     
    
Gabinet de Comunicació i Relacions Externes
    Tarragona 4 de juliol de 2019

Informacions URV
Estudiants de la Facultat de Química i l’ETSEQ creen sistemes per reutilitzar el plàstic i per impulsar l’ús de bioplàstics
Breaking Plastics, integrat per estudiants de la Facultat de Química, i ValorWaste Team, amb estudiants de l’ETSEQ, són els dos equips de la URV que s’han classificat per a la semifinal del Recircula Challenge. Es tracta d’una competició universitària que la Universitat Politècnica de Catalunya i l’Àrea Metropolitana de Barcelona han impulsat perquè els propis estudiants responguin als reptes urgents de l’economia circular. En aquesta primera edició han de proposar solucions que es puguin dur al mercat per reduir les bosses de plàstic i el paper film.

Una nova assignatura permetrà als estudiants de grau conèixer les eines bàsiques per emprendre
Amb l’objectiu que tots els estudiants es graduïn tenint les habilitats bàsiques necessàries per emprendre, si així ho decideixen, el curs 2019-20 començarà l’assignatura “Eines per emprendre”. Hi ha 35 places disponibles per als estudiants de grau dels últims cursos de la Facultat de Química, la Facultat d’Enologia, l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria i l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química, ja que es tracta d’un pla pilot que, si té èxit, s’estendrà a la resta d’ensenyaments els propers cursos.

Zojaina Hernández guanya el concurs “Presenta el teu projecte Doctorat Industrial 2019”
La doctoranda industrial de la Universitat Rovira i Virgili Zojaina Hernández ha estat la guanyadora del concurs “Presenta el teu projecte DI 2019”, que ha organitzat pel Pla de Doctorats Industrials de la Generalitat de Catalunya a través de Twitter i Linkedin. La jove guardonada porta a terme un projecte amb l'Institut Català de la Salut per investigar la despesa econòmica associada a l'ús de dos tractaments anticoagulants utilitzats per prevenir l’ictus.

L’URV Summer Lab porta tallers científics a un centenar de nenes i nens de 1r a 3r d’ESO
Aquesta setmana ha arrencat l‘URV Summer Lab, una activitat d’estiu on nens i nenes de 1r a 3r d’ESO tenen el seu primer contacte amb el món universitari a través de tallers en què s’imparteixen diferents coneixements i disciplines científiques. Un total de 45 inscrits ja participen des de dilluns en el primer torn setmanal, a diferents espais del campus Sescelades.

Actes de graduació
Premis Extraordinaris de Màster i Final d'Estudis curs 2017-18
El lliurament dels Premis Extraordinaris de Màster i de Final d'Estudis del curs 2017-18 compta amb la ponència "Ichigo-ichie: cada moment és irrepetible", de la lletrada del Consell de Garanties Estatutàries de Catalunya, Glòria Jordà Múgica. Divendres, 5 de juliol a les 18.30 h, a l’Aula Magna del campus Catalunya (Av. Catalunya, 35, Tarragona).

Agenda URV per a divendres 5 de juliol
Tesi doctoral sobre biosensors
Chris Eckstein ha elaborat la tesi doctoral titulada "Capillary filling dynamics in nanoporous anodic alumina for biosensing applications" (menció internacional). La defensa públicament divendres, 5 de juliol a les 10.00 h, a la sala de graus de l'ETSE i l'ETSEQ (Av. Països Catalans, 26, Tarragona).

Tesi doctoral sobre un estudi arqueològic marítim a Menorca
Margaret Amundson ha elaborat la tesi doctoral titulada "An alternative history: a maritime archaeological study of Menorca as a key ancillary in the Roman epoch". La defensa públicament divendres, 5 de juliol a les 11.00 h, a la Sala de Graus del campus Catalunya (Av. Catalunya, 35, Tarragona).

Caiac als focs
La realització d'aquesta activitat us permetrà identificar els elements bàsics del piragüisme, conèixer les parts d'un caiac i el material bàsic per navegar i descobrir les principals característiques del medi marí i costaner, entre d’altres. Divendres, 5 de juliol a les 19.00 h, davant del Restaurant Mora Mar (Platja de La Mora, Tarragona).
Gabinet de Comunicació i Relacions Externes
Universitat Rovira i Virgili
--------------
A/e: gc@urv.cat
Tel.: 977 55 8024
--------------
Rectorat
Carrer de l'Escorxador, s/n
43003 - Tarragona
--------------
http://www.urv.cat/c1/urv.png

No hay comentarios:

Publicar un comentario