miércoles, 3 de abril de 2019

Ciència als centres tutelats, novetats Sant Jordi i convocatòries pels mitjans | Gabinet de Comunicació i Relacions Externes de la URV

URV Universitat Rovira i Virgili  -  Campus d'Excel·lència Internacional Catalunya Sud     
    
Gabinet de Comunicació i Relacions Externes
    Tarragona, 3 d’abril de 2019

Informacions URV
La URV coordina un projecte per generar vocacions científiques en centres tutelats
“Extended Learning Time II”: contribuint  a generar vocacions científiques en Centres Tutelats” és el nom del projecte liderat pel grup de recerca consolidat MEDIS-Metodologia Educativa d’Impacte Social. En el projecte han col·laborat l’IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social), el departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV i un doctor investigador en nanotecnologia així com la investigadora principal del projecte Carme Garcia, del Departament de Pedagogia de la URV. Es tracta de sessions pràctiques que tenen l’objectiu de connectar directament el mètode científic amb la pràctica investigadora, mitjançant activitats educatives en horari no lectiu,

Publicacions URV treu al carrer més de trenta novetats editorials per Sant Jordi
Publicacions URV ha editat més de trenta títols els darrers mesos, que ara recopila amb motiu de la Diada de Sant Jordi. Les obres que publica l’editorial de la Universitat responen a la voluntat de transmetre a la societat els coneixements que es generen a la URV, en forma de conte, manual o relat periodístic entre d’altres formats. Destaquen el conte Escola Xocolatina, un nou volum de la col·lecció Retrats de vi, la selecció de textos periodístics de Rovira i Virgili, La victòria de Pompeu Fabra, la Història de la literatura popular catalana i una guia per a la docència amb perspectiva de gènere.

Convocatòria per dijous 4 d’abril
Atenció als mitjans per la signatura d’un conveni amb l’Associació d’Empresàries i Emprenedores de les Comarques de Tarragona
La rectora de la URV, María José Figueras, i la presidenta de l’Associació d’Empresàries i Emprenedores de les Comarques de Tarragona (ADEE) signaran un conveni de col·laboració, en el marc d’un after work que se celebrarà dijous 4 d’abril, a les 18.30 h, a la sala de graus del campus Catalunya.
En el decurs de l’acte, la rectora impartirà la ponència “La relació Universitat Empresa a la URV” i la vicepresidenta de l’ADEE, Sonia Mateo, farà una altra intervenció amb el títol “Economia 4.0 i la bretxa salarial”.
Prèviament, 10 minuts abans d’iniciar-se l’acte, a les 18.20 h, la rectora i la presidenta de l’ADEE faran una atenció als mitjans.

Convocatòria per divendres 5 d’abril
Roda de premsa amb motiu del lliurament de les Beques Fundación Repsol – Consell Social de la URV
Divendres 5 d’abrils se celebrarà l’acte de lliurament de les Beques Fundación Repsol – Consell Social de la URV, en la seva tretzena edició (convocatòria curs 2018-2019).  L’objectiu de les beques és facilitar la incorporació d’estudiants de secundària a la URV, que per diferents motius no poden accedir a la Universitat.
Prèviament a l’acte us convidem a una roda de premsa en la qual intervindran Maria Àngels Chacón, consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya; María José Figueras, rectora de la URV; António Calçada, vicepresident de la Fundación Repsol, i Joan Pedrerol, president del Consell Social de la URV.
Serà a les 18 h, a REPSOL, a l’Aula 1 del Centre de Formació, al Complex Industrial de Repsol a Tarragona, Camí Les Hortes, a La Pobla de Mafumet.

Recordatoris
Actes destacats URV
Presentació del llibre El naufragi dels records, sobre l'Alzheimer
En aquest llibre, l’autor, Jaume Folch, investigador de la URV i bioquímic, busca respostes a preguntes relacionades amb l'Alzheimer, la forma més comuna de demència causada per la mort prematura de les cèl·lules del cervell. La publicació mostra com els nous avenços en la comprensió de la malaltia permeten fer passos per determinar-ne les causes i incidir en la seva prevenció mitjançant la dieta o l’exercici físic, entre d’altres. Dijous, 4 d'abril a les 19.00 h, a la Llibreria Galatea (Carrer de Jesús, 5, Reus).

Jornada Tècnica: Els pous de gel, secrets de pedra seca
Els pous de gel, la tècnica de la seva construcció i localització han estat elements d'estudi per part de l'equip d'experts en arquitectura popular de la URV, els quals han pogut constatar la diversitat de realitzacions que d'aquest element es poden trobar, responent a les característiques morfològiques de la seva zona. Ara, el Consorci Leader del Camp, amb el projecte Col·labora pel Paisatge, presneten aquests primers resultats dijous, 4 d'abril a les 18.15 h, a Concactiva (Carrer Daroca, 1, Montblanc).

Agenda URV
Dijous 4 d’abril
Conferència sobre el brot de xarampió del 2018 a l'Hospital Verge de la Cinta
A finals d'abril de l'any passat, a l'Hospital Verge de la Cinta es va detectar un brot de xarampió que va afectar a 13 persones, set dels quals treballadors del mateix hospital. Aquest és el tema de què tractarà la nova sessió de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut. Serà una conferència a dos veus entre Josep Rebull, metge epidemiòleg i cap del servei de Medicina Preventiva de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta de Tortosa; i Joaquim Ferràs, farmacèutic i responsable de la Unitat de Vigilància de la Salut Pública a les Terres de l’Ebre. Explicaran les causes que originen aquest tipus de brots i com es poden evitar. Dijous, 4 d'abril a les 18.00 h, a l’Aula 110 del campus Terres de l'Ebre (Avinguda Remolins 13-15 - Tortosa).

Recordatori
VII edició de la Caminada saludable “A bon pas fem salut” 2019
Ja està en marxa la VII edició de la Caminada saludable “A bon pas fem salut” 2019. Aquesta tindrà lloc a Tarragona el pròxim dijous 4 d’abril a les 17:00h (sortida a les 17:30h) amb una durada de 2h aproximadament. La caminada tindrà un recorregut urbà de 6 km, amb sortida i arribada de l’esplanada interior del Camp de Mart, davant de l’edifici del Serveis Territorials del Departament de Salut. Dijous, 4 d'abril a les 17.00 h, davant de l’edifici del Serveis Territorials del Departament de Salut. (Camp de Mart, Tarragona).

Gabinet de Comunicació i Relacions Externes
Universitat Rovira i Virgili
--------------
A/e: gc@urv.cat
Tel.: 977 55 8024
--------------
Rectorat
Carrer de l'Escorxador, s/n
43003 - Tarragona
--------------
http://www.urv.cat/c1/urv.png
www.urv.cat      

No hay comentarios:

Publicar un comentario