viernes, 7 de septiembre de 2018

Informacions i Agenda URV

 URV Universitat Rovira i Virgili  -  Campus d'Excel·lència Internacional Catalunya Sud     
    
Gabinet de Comunicació i Relacions Externes
    Tarragona, 7 de setembre de 2018

Informacions URV
Les jornades d’acollida adreçades a estudiants i la lliçó inaugural sobre cèl·lules mare que oferirà la científica Anna Veiga donen el tret de sortida al curs acadèmic 2018-19
Les facultats i escoles de la URV reben aquests dies els estudiants que comencen el primer curs dels graus en jornades d’acollida que els ajuden a situar-se en l’inici de la seva nova etapa acadèmica i conèixer la Universitat. El professorat i personal dels serveis orienten als estudiants en sessions que els permeten conèixer els recursos i serveis que la Universitat els posa a l’abast, el funcionament del seu centre i la planificació i aspectes a tenir en compte de l’ensenyament que cursaran.
Amb aquesta activitat i la lliçó: “Cèl·lules mare pluripotents: recerca i aplicacions clíniques”, que pronunciarà Anna Veiga, directora del Banc de Línies Cel·lulars del Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona, durant l’acte d’inauguració oficial del curs acadèmic 2018-19, es dóna el tret de sortida a aquest nou període. L’acte serà dijous 13 de setembre, a les 12 h, a l’Aula Magna de la Facultat d’Economia i Empresa, a Reus.

Actes destacats URV
Conferència internacional sobre tecnologies avançades en làser
La 26th International Conference on Advanced Laser Technologies (ALT’18) tractarà sobre sistemes, materials i recerca que es du a terme sobre el làser, sobretot aplicat a diagnosi i fotònica. Aquesta conferència internacional representa una oportunitat única per propiciar discussions científiques fructíferes i per establir contactes amb investigadors de tot el món. Hi prendran part convidats especials que destaquen en les seves línies de recerca perquè presentin les seves darreres aportacions. Del 9 al 14 de setembre, a l’Aula Magna del campus Catalunya (Avinguda Catalunya, 35, Tarragona).

La UE i la lluita contra la pobresa
La segona edició del Mòdul Jean Monnet "Els reptes de la Unió Europea en l'agenda social: pobresa, desigualtat i inclusió social", comença amb la presentació del cicle i la conferència "Les institucions de la UE i la lluita contra la pobresa", a càrrec del professor de la URV Angel Belzunegui i la responsable d'Europe Direct Marta Domènech. L'assistència és gratuïta, però cal inscriure's prèviament. Divendres, 14 de setembre a les 09.00 h, Aula 404 (Av. Catalunya, 35, Tarragona).

9a Conferència BioEconomic - TSMC “Solucions de Mobilitat Urbana, Sostenible i Accessible“
La 9a Conferència BioEconomic - TSMC “Solucions de Mobilitat Urbana, Sostenible i Accessible“ tracta les modificacions que cal fer en el model de mobilitat urbana existent per evolucionar cap a un model de mobilitat que minimitzi els costos socials i ambientals i maximitzi els beneficis globals per a la societat. Entre d'altres, s'hi presentarà el projecte "Smart VAO: experiències i resultats de mobilitat sostenible en entorn acadèmic", a càrrec de Josep Maria Gastó i Heras, gestor de CRISTECH-URV, la unitat de transferència i valorització tecnològica vinculada al grup de recerca CRISES de la URV.Divendres, 14 de setembre a les 09.15 h, a la sala de graus del campus Catalunya (Av. Catalunya, 35, Tarragona).

Agenda URV
Dilluns 10 de setembre
Tesi doctoral sobre catàlisi
Carlota Borràs ha elaborat la tesi doctoral titulada "Sustainable and cost-effective development of chiral metal-catalysts for C-H and C-X bond forming reactions" (menció internacional). La defensa públicament dilluns, 10 de setembre a les 12.00 h, a la sala de graus de la Facultat de Química (Av. Països Catalans, 26, Tarragona).

Dimecres 12 de setembre
Tesi doctoral sobre la doble cara de la malnutrició al Perú
Sabina López ha elaborat la tesi doctoral titulada "La doble cara de la malnutrición en Perú: comparación entre una zona en pobreza extrema y otra en transición nutricional". La defensa públicament dimecres, 12 de setembre a les 12.00 h, a la sala de graus de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut (Carrer de Sant Llorenç, 21, Reus).

Divendres 14 de setembre
Tesi doctoral sobre reaccions intermoleculars
María Elena de Orbe ha elaborat la tesi doctoral titulada "Gold-Catalyzed Intermolecular Reactions of Alkynes with Alkenes: Novel Reactivities and Global Mechanistic Picture" (menció internacional). La defensa públicament divendres, 14 de setembre a les 09.30 h, a l’Auditori de l'ICIQ (Institut Català d’Investigació Química (Av. dels Països Catalans,16, Tarragona).

Primera sessió del curs del Club de Lectura de la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa: Una família exemplar
La primera sessió del curs del Club de Lectura de la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa es dedicarà al llibre Una família exemplar​, de l'escriptor Genís Sinca, premi Josep Pla el 2013, que hi serà present. Es tracta d'una sàtira hilarant, amb dosis de tragicomèdia que reflexiona sobre l’ambició desmesurada. Divendres, 14 de setembre a les 19.30 h, a la sala polivalent (Biblioteca Marcel·lí Domingo, C/Mercè, 6, a Tortosa).


Gabinet de Comunicació i Relacions Externes
Universitat Rovira i Virgili
--------------
A/e: gc@urv.cat
Tel.: 977 55 8024
--------------
Rectorat
Carrer de l'Escorxador, s/n
43003 - Tarragona
--------------
http://www.urv.cat/c1/urv.png

No hay comentarios:

Publicar un comentario