viernes, 14 de septiembre de 2018

Informacions i Agenda URV

 URV Universitat Rovira i Virgili  -  Campus d'Excel·lència Internacional Catalunya Sud     
    
Gabinet de Comunicació i Relacions Externes
    Tarragona, 14 de setembre de 2018

Informacions URV
130 investigadors presenten les darreres tendències sobre microbiologia dels aliments a Tarragona
El XXI Congrés de Microbiologia dels Aliments aplegarà 130 investigadors de tot l’Estat que aportaran el seu coneixement sobre les noves tendències en aquest àmbit científic. Es farà del 17 al 20 de setembre al campus Catalunya de la URV i s’hi presentaran 86 pòsters, una cinquantena de comunicacions orals i 12 ponències; també hi haurà quatre conferències principals. La microbiologia dels aliments estudia els molt diversos microorganismes, com bacteris i fongs, que hi són o poden ser als aliments. Alguns tenen efectes beneficiosos, especialment en productes fermentats com per exemple els làctics o els vins, i els probiòtics; i d’altres tenen efectes negatius, com ara els que propicien la descomposició dels aliments o que són patògens. Al congrés s’hi presentaran els avenços en la recerca que es fa sobre els tots dos tipus de microorganismes.

Actes destacats URV
Lliurament del Premi Consell Social URV a l’Impacte Social de la Recerca
Es guardonen sis projectes de diversos àmbits de coneixement de la Universitat que han demostrat haver tingut un impacte sobre la societat (modalitat ex post) o que tenen el potencial per produir un impacte social (modalitat ex ante).Dimecres, 19 de setembre a les  18.00 h, a la sala de graus del campus Catalunya (Av. Catalunya,35,Tarragona).

Exposició "Pompeu Fabra. Una llengua completa"
L’exposició "Pompeu Fabra. Una llengua completa" és una mostra itinerant creada per la Direcció General de Política Lingüística amb l’assessorament del comissari de l’Any Fabra, Jordi Ginebra, professor de la URV. S’explica d'una manera didàctica i entretinguda les dimensions científiques i socials de l’obra de Fabra i els elements principals de la seva biografia; està impulsada amb motiu del 150 aniversari del naixement de Fabra. Del 17 al 28 de setembre, al vestíbul de la primera planta (Campus Terres de l'Ebre de la URV, avinguda Remolins, 13-15 Tortosa).

Assaig obert de l'Orfeó de la URV
L'Orfeó de la URV ha convocat un assaig obert per a les persones que vulguin formar part del grup coral. Podran conèixer el repertori de la propera actuació i en finalitzar l'assaig, la directora, Núria Giménez, els informarà de l'activitat de l'Orfeó i mantindrà entrevistes individuals. Dimecres, 19 de setembre a les 20.30 h, a l’Aula Magna del campus Catalunya (Av. Catalunya,35, Tarragona).

Agenda URV
Diumenge 16 de setembre
Ruta "Un passeig per la Tarragona medieval: espais de poder i de conflicte"
La ruta "Un passeig per la Tarragona medieval: espais de poder i de conflicte" recorre la ciutat que es va bastir a partir del segle XII, pel seu ric i valuós patrimoni monumental. La condueixen Marta Serrano, professora de la URV del Departament d'Història i Història de l'Art. Diumenge, 16 de setembre a les 11.00 h. Punt de sortida: Portal del Roser, Tarragona.

Dimecres 19 de setembre
Tesi doctoral sobre les vinyetes filatèliques
Josep Sauret ha elaborat la tesi doctoral titulada "Les vinyetes filatèliques com a font d'informació historiogràfica i artística". La defensa públicament dimecres, 19 de setembre a les 11.00 h, a l’Aula 309 del campus Catalunya (Av. Catalunya,35, Tarragona).

Tesi doctoral sobre storytelling i ensenyament de llengües estrangeres
Elizabeth Abderrahim ha elaborat la tesi doctoral titulada "The effectiveness of digital storytelling in developing oral fluency and establishing intrinsic motivation when used within a total physical response approach to foreign language teaching". La defensa públicament Dimecres, 19 de setembre a les 11.00 h, a la sala de vistes del campus Catalunya (Av. Catalunya, 35, Tarragona)

Dijous 20 de setembre
Tesi doctoral sobre xarxes
Pere Millán ha elaborat la tesi doctoral titulada "Improving the Routing Layer of Ad Hoc Networks Through Prediction Techniques". La defensa públicament dijous, 20 de setembre, a les 11.00 h, a la sala de graus de l'Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE) (Av. Països Catalans, 26, Tarragona).

Conferència sobre Pompeu Fabra
El catedràtic de Filologia Catalana de la Universitat Rovira i Virgili i comissari de l'Any Fabra, Jordi Ginebra, oferirà una conferència al voltant de la figura del mestre Fabra del qual enguany es commemora el 150é aniversari del seu naixement.  Dijous, 20 de setembre a les 19.00 h, al campus Terres de l'Ebre de la URV (Av. Remolins, 13-15 Tortosa).

Divendres 21 de setembre
Tesi doctoral sobre noves formulacions per a la cosmètica
Rubén Donoso ha elaborat la tesi doctoral titulada "Desarrollo de nuevas formulaciones para su aplicación en el sector de la cosmética". La defensa públicament divendres, 21 de setembre, a les 11.30 h, a la sala de graus de l'Escola tècnica Superior d’Enginyeria química (ETSEQ) (Av. Països Catalans, 26, Tarragona)

Tesi doctoral sobre l’obesitat mòrbida
David Parada ha elaborat la tesi doctoral titulada "Estudio de la expresión de grelina gástrica por inmunohistoquímica en pacientes con obesidad mórbida intervenidas mediante gastrectomía vertical laparoscópica, y su relación con las variaciones plasmáticas de ambas isoformas de grelina". La defensa públicament divendres, 21 de setembre, a les 12.00 h, a l’Auditori de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus (Avinguda Dr Josep Laporte, 2, Reus).

Gabinet de Comunicació i Relacions Externes
Universitat Rovira i Virgili
--------------
A/e: gc@urv.cat
Tel.: 977 55 8024
--------------
Rectorat
Carrer de l'Escorxador, s/n
43003 - Tarragona
--------------
http://www.urv.cat/c1/urv.png

No hay comentarios:

Publicar un comentario