martes, 18 de septiembre de 2018

Investigadors de la URV participen en el Congrés Nacional de Micologia que es fa a Tarragona – URV Activ@

Investigadors de la URV participen en el Congrés Nacional de Micologia que es fa a Tarragona – URV Activ@

URV Universitat Rovira i Virgili  -  Campus d'Excel·lència Internacional Catalunya Sud     
    
Gabinet de Comunicació i Relacions Externes
    Tarragona, 18 de setembre de 2018

Convocatòria URV
Investigadors de la URV participen en el Congrés Nacional de Micologia que es fa a Tarragona
L’Associació Espanyola de Micologia organitza el 14è Congrés Nacional de Micologia, que es realitza a Tarragona del 19 al 21 de setembre.
L’acte inaugural serà demà 19 de setembre a les 15 h a la sala Eutyches del Palau de Congressos de Tarragona amb la conferència de Daniel Ramón: “El futur dels fongs en biotecnologia”.
El comitè organitzador l’integren personal investigador del grup de recerca Unitat de Micologia i Microbiologia Ambiental de la URV, que també presenten algunes de les ponències.
El congrés tractarà els avenços que aconseguits en l’estudi dels fongs, en àmbits com el model genètic d’anàlisi dels processos biològics, les noves perspectives en la teràpia antifúngica o la micologia veterinària, entre d’altres.

Informacions URV
L’exposició de fotografies científiques de la URV obre portes al Mercat Central de Tarragona
Des d’aquest dilluns i fins al 22 d’octubre es pot visitar al Mercat Central de Tarragona  l’exposició #FOTORECERCAURV18, amb un recull de les imatges presentades al IV Concurs de Fotografia a les Xarxes Socials. La mostra aplega les imatges guanyadores i presentades en la categoria general i en la categoria micro. En total són 25 imatges que ensenyen la recerca i les activitats de divulgació científica de la Universitat Rovira i Virgili.

Antoni Castro és reelegit degà de la Facultat de Ciències de la Salut i Medicina
Antoni Castro continuarà sent el degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut (FMCS) durant els propers quatre anys. Així va decidir-ho la Junta de Facultat en la sessió del 13 de setembre. Dels 34 membres que la integren, van assistir a la votació 24 persones: 22 van emetre el seu vot a favor de la candidatura de Castro i 2 més van votar en blanc. Castro es manté així en el càrrec, que ocupa des que va ser escollit el setembre de 2014.

Investigadors debaten a Tarragona l’aplicació de la tecnologia làser en teràpies contra el càncer
Amb la utilització de la tecnologia làser les teràpies contra el càncer podrien fer un salt endavant perquè s’aconseguiria distingir les cèl·lules tumorals de les sanes en temps real i eliminar-les de manera precisa. La conferència internacional Advanced Laser Technologies que s’ha fet a la URV ha estat l’escenari de la presentació d’aquest i altres avenços, que actualment es troben en fase de recerca bàsica, però que científics com Vitaly Konov, director de l’Institut General de Física de Moscú, preveuen que seran aplicables en el futur.


Gabinet de Comunicació i Relacions Externes
Universitat Rovira i Virgili
--------------
Tel.: 977 55 8024
--------------
Rectorat
Carrer de l'Escorxador, s/n
43003 - Tarragona
--------------
http://www.urv.cat/c1/urv.png

No hay comentarios:

Publicar un comentario