viernes, 21 de septiembre de 2018

Jordi Ginebra, comissari de l’Any Pompeu Fabra: “L’actual situació política fa que ens fixem més en la figura de Fabra” – URV Activ@

Jordi Ginebra, comissari de l’Any Pompeu Fabra: “L’actual situació política fa que ens fixem més en la figura de Fabra” – URV Activ@

 URV Universitat Rovira i Virgili  -  Campus d'Excel·lència Internacional Catalunya Sud     
    
Gabinet de Comunicació i Relacions Externes
    Tarragona, 21 de setembre de 2018

Informacions URV
Jordi Ginebra, comissari de l’Any Pompeu Fabra: “L’actual situació política fa que ens fixem més en la figura de Fabra”
El Campus Terres de l’Ebre s’ha sumat als actes de commemoració del 150è aniversari del naixement de Pompeu Fabra i dels 100 anys de la Gramàtica Catalana. Ho ha fet aquest dijous amb una conferència magistral a càrrec del catedràtic de Filologia Catalana de la URV i comissari de l’Any Pompeu Fabra, Jordi Ginebra, que s’ha centrat en respondre la pregunta que dóna títol a la conferència: “Per què ens interessa la figura de Fabra?”

Actes destacats URV
Nit de la Recerca
La Nit Europea de la Recerca és un esdeveniment públic dedicat a la divulgació de la ciència que se celebra cada any en 300 ciutats de 30 països d'Europa al mateix temps i que, per primera vegada, s'organitza a les comarques de Tarragona. Pretén apropar la recerca i els seus protagonistes al públic de totes les edats i donar a conèixer la recerca i la innovació de manera planera i divertida.  Es realitzen rutes guiades a diversos espais d’interès cultural i tallers didàctics. Els dies28 i 29 de setembre, a la Plaça Corsini, s/n, Tarragona.

Congrés Internacional “80 anys de la Batalla de l’Ebre”
Donar una visió el més transversal possible de la Batalla de l’Ebre, l’any que se’n compleix el 80é aniversari, i a l’hora posar també el focus en la microhistòria local és l’objectiu principal del Congrés Internacional “80 anys de la Batalla de l’Ebre”. Va adreçat a estudiants, professors, especialistes i persones interessades en conèixer els darrers estudis realitzats al voltant de la Batalla de l'Ebre, un dels capítols bèl·lics més cruents i decisius de la Guerra Civil espanyola.Del 28 de setembre al 7 d’octubre, al Teatre Auditori Felip Pedrell (passeig de Ribera,11 - Tortosa).

3r workshop del Grup de Recerca en Organització i Decisió Econòmiques
El 3r workshop del Grup de Recerca en Organització i Decisió Econòmiques (GRODE) tracta sobre la teoria de jocs. És a dir, l'estudi i l’anàlisi sobre el comportament de diferents agents econòmics o socials quan interactuen entre ells. Analitzaran aquestes situacions tant des del punt de vista teòric com aplicat. Dijous, 27 de setembre a les 09.00 h, a la sala de graus de la Facultat d'Economia i Empresa (Av. de la Universitat, 1, Reus).

Escola d’estiu sobre dispositius semiconductors més avançats
Sinano Modelling Summer School és un conjunt de classes bianual adreçades a investigadors de doctorat i postdoctorat, tant de la indústria com de l'acadèmia. A través d'un programa format per conferències, tutories, grups de discussió, els estudiants ampliaran i perfeccionaran els seus coneixements sobre el disseny, l'optimització, la simulació i la caracterització dels dispositius semiconductors més avançats, amb experts mundials. Del 25 al 28 de setembre, a l’ Aula Magna del campus Catalunya.

Agenda URV
Dimarts 25 de setembre
Tesi doctoral sobre privacitat i dades personals
Nicolas Ruiz ha elaborat la tesi doctoral titulada "Toward a universal privacy and information-preserving framework for individual data exchange". La defensa públicament dilluns, 25 de setembre a les 11.00 h a les 10.30 h. a la sala de graus de l'ETSE (Escola Tècnica Superior d’enginyeria, al campus Sescelades  (Av. Països Catalans, 26, Tarragona).

Dimecres 26 de setembre
Tesi doctoral sobre epidemiologia
Alba Pérez ha elaborat la tesi doctoral titulada "Epidemiology and taxogenomics of the genus arcobacter" (menció internacional). La defensa públicament dimecres, 26 de setembre a les 11.30 h, a la sala de graus de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut (C. Sant Llorenç, 21, Reus)

Dijous 27 de setembre
Tesi doctoral sobre reclamacions
Maria José Solís ha elaborat la tesi doctoral titulada "Claims problems: an implementation approach" (menció internacional). La defensa públicament dijous, 27 de setembre a les 10.00 h, a la sala de graus de la Facultat d'Economia i Empresa (Av. de la Universitat, 1, Reus).

Divendres 28 de setembre
Tesi doctoral sobre els bacteris àcids làctics i els vins del Priorat
Judith Franquès ha elaborat la tesi doctoral titulada "Characterization of Oenococcus oeni and other lactic acid bacteria from the vine-wine ecosystem in Priorat" (menció internacional). La defensa públicament divendres, 28 de setembre a les 10.00 h, a la sala de graus de la Facultat de Química (Av. Països Catalans, 26, Tarragona).

Tesi doctoral sobre els parlars del Priorat
Emili Llamas ha elaborat la tesi doctoral titulada "Els parlars del Priorat. Estudi geolingüístic". La defensa públicament divendres, 28 de setembre a les 11.00 h, a la sala de Juntes del campus Catalunya (Av. Catalunya, 35,Tarragona).


Gabinet de Comunicació i Relacions Externes
Universitat Rovira i Virgili
--------------
Tel.: 977 55 8024
--------------
Rectorat
Carrer de l'Escorxador, s/n
43003 - Tarragona
--------------
http://www.urv.cat/c1/urv.png

No hay comentarios:

Publicar un comentario