URV Universitat Rovira i Virgili - Campus d'Excel·lència Internacional Catalunya Sud Gabinet de Comunicació i Relacions Externes |
Tarragona, 28 de juny de 2018 |
Informacions URV Els aliments amb índex glucèmic alt augmenten la possibilitat de patir fractures als ossos Un grup d’investigadors de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i de l’Institut Català d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) han demostrat que la ingesta d’aliments amb carbohidrats amb un índex glucèmic alt, com poden ser els cereals refinats, el pa, les pastes blanques o els dolços, augmenta el risc de patir una fractura osteoporòtica. Són aliments que es descomponen ràpidament durant la digestió i alliberen glucosa a la sang. Estudis recents han posat de manifest la importància de la qualitat dels carbohidrats, però aquesta és la primera vegada que es constata el seu efecte sobre la salut òssia i el consegüent risc de fractura. Los alimentos con un índice glucémico alto aumentan la posibilidad de sufrir fracturas en los huesos Un grupo de investigadores de la Universidad Rovira i Virgili (URV) y del Institut Català d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) han demostrado que la ingesta de alimentos con carbohidratos de alto índice glucémico, como pueden ser los cereales refinados, el pan y pastas blancas o los dulces, aumentan el riesgo de sufrir una fractura osteoporótica. Son alimentos que se descomponen rápidamente durante la digestión y liberan glucosa en la sangre. Recientes estudios han evidenciado la importancia de la calidad de los carbohidratos, però ésta es la primera vez que se constata su efecto sobre la salud ósea y el consiguiente riesgo de fractura. Gabinet de Comunicació i Relacions Externes Universitat Rovira i Virgili -------------- Tel.: 977 55 8024 -------------- Rectorat Carrer de l'Escorxador, s/n 43003 - Tarragona -------------- |
No hay comentarios:
Publicar un comentario