miércoles, 14 de noviembre de 2018

La URV crea el primer espai de coworking rural universitari al campus Terres de l’Ebre – URV Activ@

La URV crea el primer espai de coworking rural universitari al campus Terres de l’Ebre – URV Activ@

 URV Universitat Rovira i Virgili  -  Campus d'Excel·lència Internacional Catalunya Sud     
    
Gabinet de Comunicació i Relacions Externes
    Tarragona, 14 de novembre de 2018


Informacions URV
La URV crea el primer espai de coworking rural universitari al campus Terres de l’Ebre
El campus Terres de l’Ebre de la Universitat Rovira i Virgili (URV) acollirà el primer espai de coworking rural universitari de Catalunya, integrat dins la xarxa Cowocat Rural. La rectora de la URV, María José Figueras, i el president del Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS) del Grup d’Acció Local Ribera d’Ebre-Terra Alta, Carles Luz, han signat aquest dimecres un conveni de col·laboració entre la universitat i aquest consorci, que coordina i assessora els espais de coworking rural de tot Catalunya, per posar en marxa el projecte URV Emprèn – Coworking.

El projecte EYTO-Kids, reconegut per la promoció de l’alimentació saludable en l’àmbit escolar
El projecte EYTO-Kids (European Youth Tackling Obesity in Kids) ha estat un dels guanyadors dels Premis Estratègia NAOS que tenen com a objectiu reconèixer i donar major visibilitat als programes, intervencions i iniciatives que contribueixin a la prevenció de l’obesitat mitjançant la promoció d’una alimentació saludable o pràctica d’activitat física regular. Es lliuren premis en vuit categories i l’EYTO-Kids (European Youth Tackling Obesity in Kids) s’ha endut el de promoció d’una alimentació saludable en l’àmbit escolar.

Recordatori: Acte d'inauguració del curs a la Facultat de Química amb una xerrada sobre micro i nanotecnologies d’avantguarda en el diagnòstic clínic i de la seguretat alimentària
L’acte d'inauguració oficial del curs 2018-2019 a la Facultat de Química i la celebració de la festivitat de Sant Albert Magne inclou la lliçó inaugural, que porta per títol "Micro y nanotecnologías analíticas de vanguardia en los ámbitos del diagnóstico clínico y de la seguridad alimentaria", a càrrec del Dr. Alberto Escarpa, Catedràtic de Quimica Analítica de la Universidad de Alcalá. A més, es lliurarà el premi als alumnes amb millor nota d'accés que han iniciat estudis a la Facultat de Química el curs 2018-19, i es reconeixerà al PAS i PDI que ha complert 25 anys de dedicació a la Facultat o que s'hagi jubilat el curs 2017-2018. Dijous 15 de novembre a les 12.00 h a les aules 101 i 102 de la Facultat de Química (Av. Països Catalans, 26, Tarragona)

Setmana de la Ciència a la URV
Actes per dijous 15 de novembre
A partir de les 09:30 h. CRAI del Campus Sescelades de la URV (Av. dels Països Catalans, 26, Tarragona)
Taller d'activitats experimentals
En aquests tallers els alumnes podran realitzar activitats senzilles i atractives que il·lustraran diversos continguts científics relacionats amb la ciència i la tecnologia química, i que es complementaran amb una explicació de les bases científiques i de la relació amb la vida quotidiana de l'experiment realitzat. Les sessions del taller tindran una durada d'una hora per grup, i es realitzaran dues activitats per sessió.

11:00 h.  (Portal del Roser -oficina d'Itinere-, Tarragona)
Ruta científica Antoni de Martí i Franquès
Saps qui va ser Antoni de Martí i Franquès? Aquest químic català va néixer a Altafulla el 1750 i va passar bona part de la seva vida a Tarragona, on hi tenia la casa, el laboratori i la biblioteca. Va destacar com un gran científic en les especialitats de la química, la física, la meteorologia i la botànica. La seva contribució al coneixement més destacada va ser el 1790, quan Martí i Franquès va donar uns resultats precisos sobre la composició de l'aire, que avui, més de 200 anys després, encara es respecten. Aquesta ruta científica és una recreació teatralitzada de la vida d'aquest científic català i els seus descobriments, on els participants visitaran els carrers i palaus del centre històric de Tarragona que tenen relació amb la seva recerca.

19:00 h. Casal Cultural de la Pobla de Mafumet (Av. Generalitat, 20, 3r pis. La Pobla de Mafumet)
És segura l'aigua que consumim?
L'objectiu d'aquesta xerrada és que els assistents prenguin consciència de la importància d'una bona gestió de l'aigua. Per això és important conèixer quin és el recorregut que segueix l'aigua abans que ens arribi a les nostres llars i també quin és el granet de sorra que podem aportar per a que contribuïm a l'estalvi d'aquest recurs. En aquest sentit, aquesta xerrada pretén donar una visió sobre el cicle de l'aigua, el seu posterior tractament en plantes potabilitzadores (que involucra una sèrie de processos físics i químics) i com ens arriba a les nostres cases, amb una qualitat determinada.

Convocatòria per dijous 15 de novembre
Recordatori: Roda de premsa balanç d’un recent viatge de la rectora a la Xina i dades de matriculació d’estudiants xinesos a la URV
La rectora de la Universitat Rovira i Virgili, María José Figueras, acaba de tornar d’un viatge a la Xina on ha mantingut contactes amb diferents institucions i universitats, doncs com sabeu, la URV té una llarga presència de col·laboració amb entitats educatives d’aquest país asiàtic. En la mateixa compareixença als mitjans, la rectora facilitarà dades definitives de matriculació del curs 2018-19 d’estudiants xinesos a la URV (grau, màster i doctorat).
Serà dijous 15 de novembre, a les 12 h, a la la Sala Antoni Tàpies, edifici Rectorat, a Tarragona.




Gabinet de Comunicació i Relacions Externes
Universitat Rovira i Virgili
--------------
Tel.: 977 55 8024
--------------
Rectorat
Carrer de l'Escorxador, s/n
43003 - Tarragona
--------------
http://www.urv.cat/c1/urv.png

No hay comentarios:

Publicar un comentario