jueves, 7 de febrero de 2019

APP per a infants sobre les UCIs, Dia Dona i Ciència, nova comunitat TIC

  URV Universitat Rovira i Virgili  -  Campus d'Excel·lència Internacional Catalunya Sud     
    
Gabinet de Comunicació i Relacions Externes
    Tarragona, 7 de febrer de 2019

Informacions URV
L’APP UCIKids mostra als infants com és una unitat de cures intensives
L’Hospital Universitari Sant Joan de Reus porta a terme el projecte “UCI de portes obertes”, que inclou a les famílies en les cures i l’acompanyament a les persones ingressades a la Unitat de Cures Intensives (UCI) durant la major part del dia. Com a part d’aquesta iniciativa, la UCI de l’hospital s’ha dotat d’una aplicació mòbil que, d’una manera intuïtiva i com si fos un joc, ajuda els infants amb familiars ingressats a atenir una visió general d’aquest servei. Això els ajuda a familiaritzar-se amb el que es trobaran durant la visita.

Investigadores de la URV participen a les activitats del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència
L’11 de febrer es commemora el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència. Aquesta iniciativa, que es porta a terme des de l’any 2015, promou l’organització d’activitats que visibilitzin la tasca de dones investigadores, fomentin les vocacions científiques entre les nenes i normalitzin la presència femenina en els diferents àmbits de la recerca. Investigadores de la Universitat Rovira i Virgili s’han volgut sumar a la causa participant en els diferents activitats organitzades a la demarcació al voltant d’aquesta data, i també s’han donat a conèixer dos projectes de divulgació científica per fomentar les vocacions especialment entre les noies.

Es crea una comunitat TIC per connectar els professionals de les Terres de l’Ebre
El campus Terres de l’Ebre de la URV crea una comunitat TIC per connectar els professionals del territori que es dediquen al negoci digital: dissenyadors gràfics, periodistes, informàtics, especialistes en comerç electrònic, màrqueting digital, continguts per a posicionament SEO i xarxes socials. Aquest és un pas més per donar contingut i intensificar encara més les sinèrgies que es derivin del primer espai coworking rural universitari, que s’obrirà al campus Terres de l’Ebre.

Convocatòria per dilluns 11 de febrer
Atenció als mitjans de comunicació amb motiu de la celebració de l’Any Nou xinès
Per celebrar l’Any Nou xinès s'han previst una sèrie de tallers de cultura xinesa adreçats a la comunitat universitària: teatre d'ombres, cerimònia del té, espectacles de dansa i música, exposició de poemes traduïts del xinès al castellà i esports, organitzats pel Centre d'Estudis Hispànics de la URV i Associació d'Estudiants i Investigadors Xinesos de Tarragona; estan oberts a la ciutadania, són gratuïts i es desenvoluparan dilluns, 11 de febrer a partir de les 10.30 h, a la Plaça de la Concòrdia del campus Catalunya (Av. Catalunya, 35, Tarragona).
La festa tindrà una segona part el diumenge 17 de febrer, més concebuda per a la població en general, i constarà d'una cursa popular, que es farà de les 9:30 a les 10:30 h, i una fira cultural, entre les 10:00 i les 15:00 h, a la Plaça Corsini, a Tarragona.
Per facilitar-vos els detalls de totes aquestes iniciatives i que pugueu gaudir directament de l’ambient, hi haurà una atenció als mitjans de comunicació, allí mateix a les 10.30 h. Us atendran: Antoni Nomdedeu, director del Centre d'Estudis Hispànics, i Luna Huang, representant de l’Associació d'Estudiants i Investigadors Xinesos de Tarragona.
També tindreu a la vostra disposició estudiants xinesos per si els voleu entrevistar.

Convocatòria per divendres 8 de febrer
Recordatori: Roda de premsa i investidura com a doctor honoris causa per la URV del sociòleg Xavier Prats
El proper divendres 8 de febrer, a les 12 del migdia, al Paranimf del Rectorat de la URV (Escorxador, s/n. Tarragona), tindrà lloc l’acte d’investidura com a doctor honoris causa de la Universitat Rovira i Virgili del sociòleg Xavier Prats, que ha passat més de tres dècades treballant com a funcionari internacional a la Comissió Europea i a l’octubre del 2018 va ser nomenat assessor especial de Teach For All, una organització global sense ànim de lucre que té la missió d’ampliar oportunitats educatives arreu del món.
Abans, a les 10.30 hores, Xavier Prats signarà el llibre d’honor de la Universitat i oferirà una roda de premsa acompanyat per la rectora, María José Figueras, i del secretari d’Universitats i Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, i antic rector de la URV, Francesc Xavier Grau, que l’apadrinarà. Serà a la sala Tàpies del mateix Rectorat.

Agenda URV
Conferència sobre la batalla la batalla del Pont de Montanyana
Anirà a càrrec del Dr. Lluís Colomés Figuera, professor associat de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la URV. La batalla del Pont de Montanyana va tenir lloc els dies 3 i 7 d’abril de 1938 en aquesta població de la Ribagorça aragonesa.

Gabinet de Comunicació i Relacions Externes
Universitat Rovira i Virgili
--------------
A/e: gc@urv.cat
Tel.: 977 55 8024
--------------
Rectorat
Carrer de l'Escorxador, s/n
43003 - Tarragona
--------------
http://www.urv.cat/c1/urv.png

No hay comentarios:

Publicar un comentario