martes, 26 de febrero de 2019

Estudi patrimoni i aigua, i avaluació de la qualitat de l'aire

  URV Universitat Rovira i Virgili  -  Campus d'Excel·lència Internacional Catalunya Sud     
    
Gabinet de Comunicació i Relacions Externes
    Tarragona, 26 de febrer de 2019

Informacions URV
Un conveni impulsa l’estudi i difusió del patrimoni històric vinculat a la captació i portada de l’aigua
L’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona, l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) i la Universitat Rovira i Virgili han signat un conveni de col·laboració per estudiar, protegir i difondre el patrimoni històric vinculat a la captació i portada de l’aigua als municipis de Tarragona, La Canonja, El Catllar i Els Pallaresos. Més concretament, s’elaborarà un pla estratègic que inclourà un catàleg dels elements patrimonials relacionats amb el cicle integral de l’aigua en aquests municipis de Tarragona i una sèrie de propostes per a la difusió o museïtzació d’aquest patrimoni.

La Facultat de Química guia els alumnes de secundària per avaluar la qualitat de l’aire dels seus centres
30 alumnes de l’Institut Cal·lípolis participen en un projecte ideat per la Facultat de Química de la URV que té per objectiu avaluar la qualitat de l’aire dels centres educatius involucrant els estudiants en tot el procés, des de la presa de mostres fins a l’avaluació dels resultats. A la vegada, els alumnes de secundària aprenen a través de la pràctica les nocions sobre els compostos orgànics volàtils i els contaminants emergents.

Actes destacats URV
Recordatori: II Jornada de Potenciació de Literatura Catalana
La  II Jornada de Potenciació de Literatura Catalana vol fer conèixer el món universitari a l’alumnat de Batxillerat que cursa  Literatura Catalana de modalitat, i donar suport  al professorat de català de secundària que la imparteix. S'hi han inscrit a les dues edicions, del 20 i del 27 de febrer, un total de 250 alumnes de 27 instituts de la demarcació de Tarragona. Es fan conferències i es duen a terme tres tallers. Les dues conferències són: Feliçment, jo soc una dona, de Maria Aurèlia Capmany, a càrrec de Montserrat Palau (URV); i El cor quiet, de Josep Carner, a càrrec de Montserrat Corretger (URV). Dimecres, 27 de febrer a les 09.15 h, a l’Aula Magna i aules del campus Catalunya (Av. Catalunya 35, Tarragona).

Primera sessió de l'"Univers SER Tarragona-Ràdio Reus" amb un debat sobre la realitat metropolitana del Camp de Tarragona moderat pel periodista Josep Cuní
La cadena SER Tarragona-Ràdio Reus engega un cicle de debats i d’anàlisi sobre la realitat metropolitana del Camp de Tarragona, amb la veu d’experts sobre el futur del territori en diferents àmbits com ara l’economia, la política, la sanitat o la mobilitat. La primera sessió de l'"Univers SER Tarragona-Ràdio Reus" estarà moderada pel periodista Josep Cuní enceta el debat. A més dels alcaldes de Tarragona i Reus hi prendran part diverses autoritats acadèmiques. Dimecres, 27 de febrer a les 18.30 h, al Paranimf del Rectorat (C. Escorxador, s/n, Tarragona).

Gabinet de Comunicació i Relacions Externes
Universitat Rovira i Virgili
--------------
A/e: gc@urv.cat
Tel.: 977 55 8024
--------------
Rectorat
Carrer de l'Escorxador, s/n
43003 - Tarragona
--------------
http://www.urv.cat/c1/urv.png
www.urv.cat    

No hay comentarios:

Publicar un comentario