martes, 19 de febrero de 2019

Llibre manicomis, nou director orquestra, premi i activitats diverses

  URV Universitat Rovira i Virgili  -  Campus d'Excel·lència Internacional Catalunya Sud     
    
Gabinet de Comunicació i Relacions Externes
    Tarragona, 19 de febrer de 2019

Informacions URV
Es presenta Imago civitatis. Hospitales y manicomios en Occidente un compendi d’estudis històrics sobre els hospitals
Imago civitatis. Hospitales y manicomios en Occidente, coordinat per Josep M. Comelles, Josep Barceló Prats (tots dos de la URV) i Antonio Conejo (UB), neix a partir de la celebració del V Simposi Internacional Els Abrils de l’Hospital, el tema central del qual va ser «Història i Etnografia Hospitalàries». El llibre l’han editat Publicacions URV i Edicions UB.

Miquel Massana agafa la batuta de l’Orquestra de la URV
Miquel Massana (La Selva del Camp, 1991) és el nou director de l’Orquestra de la Universitat Rovira i Virgili, en substitució de Marcel Ortega. Massana respon al perfil que ja es va buscar amb Ortega: un director jove però amb certa experiència i amb implicació amb el territori. El nou director es marca com a objectius seguir consolidant l’orquestra com a formació universitària de referència del país així com potenciar el talent del territori col·laborant amb solistes o compositors d’aquí i d’arreu.

Guardonen el programa Tutoria entre Iguals per a la millora de la convivència escolar, en el qual participa l’Institut de Ciències de l’Educació
Tutoria entre Iguals  (TEI) ha estat un programa reconegut per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) amb un premi en la categoria de prevenció i intervenció davant l’assetjament escolar en municipis de més de 20.000 habitants. Ahir a la tarda, l’Ajuntament de Tarragona va voler reconèixer la feina de totes les persones involucrades amb una recepció als centres escolars. El TEI és una estratègia educativa per a la millora de la convivència escolar, dissenyada com una mesura pràctica i preventiva contra la violència i l’assetjament escolar.

Actes destacats URV
XI Jornada d'Educació Infantil Terres de l'Ebre
L'onzena Jornada d'Educació Infantil de les Terres de l'Ebre posa aquesta vegada el focus en la neurociència i els processos d'aprenentatge dels xiquets i xiquetes d'entre 3 i 6 anys. Quins són els factors que poden potenciar o dificultar els processos d'aprenentatge i memòria, com influeixen l'atenció, la percepció i l'estat emocional en el procés d'aprenentatge, són algunes de les preguntes que s'intentaran respondre al llarg de la jornada. Dissabte, 23 de febrer a les 09.00 h, a l’Aula Magna (Campus Terres de l'Ebre de la URV. Avinguda Remolins13-15, Tortosa).

35ª edició de les Jornades Mèdiques i de la Salut de les Terres de l'Ebre
La transsexualitat en la sanitat, les intervencions en salut sexual de l'Agència de Salut Pública de Barcelona o la medicalització de les persones trans a la infància i l'adolescència, són alguns dels temes que s'abordaran a la 35ª edició de les Jornades Mèdiques i de la Salut de les Terres de l'Ebre. Les primeres comunicacions es presentaran aquest dijous la tarda just abans de la inauguració oficial a càrrec del director del campus Terres de l'Ebre de la URV, Jordi Sardà; el president de la Filial de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut a les Terres de l'Ebre, Pere Genaró; i l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé. Es desenvolupen els dies 21 i 22 de febrer, al campus Terres de l'Ebre de la URV. Avinguda Remolins,13-15, Tortosa.

Agenda URV
Teatre: La idea d’Europa, monòleg més debat posterior
La idea d’Europa és un monòleg dirigit per Òscar Intente inspirat en una conferència de George Steiner, un dels pensadors més reconeguts del vell continent. La música, en directe, és de Ferran Martínez (acordió). Es tracta d’una obra que interpel·la l’espectador sobre la seva identitat, sobre el fet de ser europeu i sobre el pes de la història i la cultura europees. Un cop finalitzada l’obra s’obrirà un debat, moderat pel professor de la URV, Santiago Castellà, en el qual podran participar tots els assistents. Dimecres, 20 de febrer a les 19.15 h, a l’Aula Magna del campus Catalunya (Av. Catalunya, 35, Tarragona).

Tesi doctoral sobre salut i xarxes socials
Anna Sendra ha elaborat la tesi doctoral titulada "Health Communication Processes in Social Media: Towards a Transformative Intervention on the Information about Chronic Pain" (menció internacional). La defensa públicament divendres, 22 de febrer a les 11.00 h, a la sala de Juntes del campus Catalunya (Av. Catalunya, 35, Tarragona).

Recordatori: Els noms de la terra, xerrada que impartirà el productor de vins Álvaro Palacios dins del MBASeminar
El productor de vins Álvaro Palacios, un dels pioners en impulsar l’àrea històrica dels vins del Priorat, creant el celler Álvaro Palacios, S.L., serà el protagonista d’aquesta sessió. Palacios, que ha aconseguit el reconeixement mundial amb els vins L’Ermita, Finca Dofí i Les Terrasses, explicarà la seva trajectòria i com s’ha convertit en un dels referents del seu sector. Dimecres, 20 de febrer a les 19.00 h, al Centre de Transferència de Tecnologia i Innovació (CTTi). Av. Països Catalans, 18,  Tarragona.


Gabinet de Comunicació i Relacions Externes
Universitat Rovira i Virgili
--------------
A/e: gc@urv.cat
Tel.: 977 55 8024
--------------
Rectorat
Carrer de l'Escorxador, s/n
43003 - Tarragona
--------------
http://www.urv.cat/c1/urv.png

No hay comentarios:

Publicar un comentario