viernes, 15 de febrero de 2019

Tallers i espectacles protagonitzen la celebració de l’Any Nou Xinès a la URV – URV Activ@

Tallers i espectacles protagonitzen la celebració de l’Any Nou Xinès a la URV – URV Activ@

URV Universitat Rovira i Virgili  -  Campus d'Excel·lència Internacional Catalunya Sud     
    
Gabinet de Comunicació i Relacions Externes
    Tarragona, 15 de febrer de 2019

Informacions URV
Cursa de l’horòscop i activitats per a tota la ciutadania per celebrar l’Any Nou Xinès
Amb motiu del Nou Any Xinès tindrà lloc la segona jornada de celebracions aquest diumenge 17 de febrer. L’epicentre serà la plaça Corsini, a Tarragona, amb la cursa de l’horòscop i diverses activitats obertes a tothom. Aquesta cursa rememora la llegenda xinesa de l’Emperador de Jade, que en va organitzar una entre tots els animals per decidir quins formarien part de l’horòscop i en quin ordre. Començarà a les 9:30 h, tot i que la recollida de dorsals s’iniciarà les 8 h. El recorregut de 5 quilòmetres és circular i ressegueix la Rambla Nova, la Via Augusta i el passeig marítim Rafael Casanova.
A les 10 h començaran les activitats: tallers de pa xinès, de cal·ligrafia i de tai-txi, exposicions d’objectes i de llibres, jocs de taula, les danses del lleó i del drac, i una barra de beguda xinesa i degustació de te, entre d’altres.

Recordatori: II Jornada de Potenciació de Literatura Catalana
La  II Jornada de Potenciació de Literatura Catalana vol fer conèixer el món universitari a l’alumnat de Batxillerat que cursa  Literatura Catalana de modalitat, i donar suport  al professorat de català de secundària que la imparteix. Es fan conferències i es duen a terme tallers. Les dues conferències són: Feliçment, jo soc una dona, de Maria Aurèlia Capmany, a càrrec de Montserrat Palau (URV); i El cor quiet, de Josep Carner, per Montserrat Corretger (URV). S'ofereix un espectacle musical, Poemes i sons, A la tarda (15 h.15') es fa una ruta literària sobre M.A. Capmany. Dimecres, 20de febrer a les 09.15 h, a l’Aula Magna i aules del campus Catalunya (Av. Catalunya 35, Tarragona).

Recordatori: Jornades sobre l’obra de Jordi Tiñena, amb canvis en el programa per la vaga del 21 de febrer
Del 19 al 22 de febrer les “Jornades Jordi Tiñena: obra literària i pedagògica” oferiran una visió completa de l’escriptor i professor a través de les aportacions de persones coneixedores de la seva obra. Les jornades serviran d’homenatge a Tiñena, que va morir al març de 2018, i posaran en relleu els dos àmbits en els quals va destacar: d’una banda, el pedagògic, amb la seva activitat com a adaptador de clàssics catalans, i de l’altra, com a escriptor de novel·les situades en diferents marcs històrics. Per respecte a la jornada de vaga convocada pel dia 21, les xerrades previstes per aquest dia s’han repartit entre el 20 i el 22 de febrer. La inauguració de les jornades es farà el dimarts 19 de febrer a les 19 h al Saló de Plens de l’Ajuntament de Tarragona

Actes destacats URV
MBASeminar: Els noms de la terra, que impartirà el productor de vins Álvaro Palacios
El productor de vins Álvaro Palacios, un dels pioners en impulsar l’àrea històrica dels vins del Priorat, creant el celler Álvaro Palacios, S.L., serà el protagonista d’aquesta sessió. Palacios, que ha aconseguit el reconeixement mundial amb els vins L’Ermita, Finca Dofí i Les Terrasses, explicarà la seva trajectòria i com s’ha convertit en un dels referents del seu sector. Dimecres, 20 de febrer a les 19.00 h, al Centre de Transferència de Tecnologia i Innovació (CTTi). Av. Països Catalans, 18,  Tarragona.

Seminari “Noves reglamentacions en protecció de dades”
En aquest seminari s’analitzarà el Reglament 2016/679 del parlament europeu / llei orgànica 2/2018 relativa a la protecció de dades. Es tractaran principis i conceptes generals, obligacions dels responsables, anàlisi de riscs, avaluació d’impactes, plans i protocols de seguretat. Documentació, .bretxes de seguretat de la informació i procediments i certificacions, entre d’altres. L’impartirà Enrique de Madrid – Dávila, consultor en Seguretat i Riscos i professor en Seguretat i Compliance a la Universitat de Barcelona, divendres, 22 de febrer a les 10.00 h, a la Sala de Graus de la Facultat d’Economia i Empresa, Avda. de la Universitat, 1, Reus.

Agenda URV
Dissabte 16 de febrer
Taller familiar Descobreix i pinta una galera
Taller familiar obert a tothom, on veurem aquest curiós animal sota l'aigua a través de tauletes i coneixerem com és una galera per acabar dibuixant-ne una. Dissabte, 16 de febrer a les 17.00 h, al Passeig Miramar, 31, Cambrils.

Dilluns 18 de febrer
Tesi doctoral sobre la vida sedentària i la son
Núria Rosique ha elaborat la tesi doctoral titulada "Physical activity, sedentary behaviors, and sleep as determinants of cardiometabolic and muscular health in Mediterranean elder adults". La defensa públicament dilluns, 18 de febrer a les 12.00 h, a la  Sala de Graus de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut (C. de Sant Llorenç, 21, Reus)

Tesi doctoral sobre els Mossos d’Esquadra
David Hidalgo ha elaborat la tesi doctoral titulada "1719: La Guerra de la Quàdruple Aliança i l’origen dels Mossos d’Esquadra". La defensa públicament dilluns, 18 de febrer a les 18.00 h. a la Sala de Graus del campus Catalunya (Av. Catalunya, 35, Tarragona).

Conferència sobre l’autisme amb motiu del Dia Internacional de la Síndrome d'Asperger
Amaia Hervás, cap de la Unitat de Salut Mental Infanto-juvenil de l'Hospital Universitari Mútua de Terrassa, imparteix la conferència "Trastorns de l'espectre autista: present i futur" amb motiu del Dia Internacional de la Síndrome d'Asperger. Dilluns, 18 de febrer a les 18.00 h, a l’Aula Magna del campus Catalunya (Av. Catalunya 35, Tarragona).

Conferència "Música i cinema"
En el marc del cicle "Febrer Musical" s’impartirà la tercera conferència titulada "Música i cinema", a càrrec de Núria Medrano Torres, llicenciada en Història i Ciències de la Música i Diplomada en Educació Musical. Dilluns, 18 de febrer a les 19.30 h, al Centre Cultural Infant Pere de l'Hospitalet de l'Infant (c/ Ramon Berenguer IV, 2).

Dimecres 20 de febrer
Conferència sobre macrobiòtica
La conferència “Más allá de la alimentación saludable: la macrobiótica como forma de comprender y vivir el mundo”, a càrrec de Virgínia Henriques Calado, de la Universidad de Lisboa -Instituto de Ciencias Sociales, tindrà lloc dimecres, 20 de febrer a les 16.00 h, a l’Arxiu d’Etnografia de Catalunya (Aula 521), campus Catalunya, Av. Catalunya, 35, a Tarragona.




Gabinet de Comunicació i Relacions Externes
Universitat Rovira i Virgili
--------------
Tel.: 977 55 8024
--------------
Rectorat
Carrer de l'Escorxador, s/n
43003 - Tarragona
--------------
http://www.urv.cat/c1/urv.png

No hay comentarios:

Publicar un comentario