miércoles, 29 de mayo de 2019

3a Fira de ciències - Beques de doctorat - Ètica i investigació

URV Universitat Rovira i Virgili  -  Campus d'Excel·lència Internacional Catalunya Sud     
    
Gabinet de Comunicació i Relacions Externes
    Tarragona, 29 de maig de 2019

Convocatòria URV
3a Fira de ciències de la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia
Un total de 150 nens i nenes de l’Escola de Pràctiques de Tarragona i de l’Escola Prat de la Riba (Reus) gaudiran de les activitats previstes de 3a Fira de ciències de la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia (FCEP), divendres 31 de maig, de les 9.30 a les 12 h, al Jardí de les Papallones, al campus Sescelades, a Tarragona  Durant tot aquest temps  podran gaudir de diferents tallers creats pels estudiants de la Facultat de Ciències de l’Educació i Psicologia. Com a novetat crearan un hotel d’insectes que s’enduran a l’escola, alhora que la URV n’instal·larà un que acaba d’adquirir, al mateix jardí.
Divendres, 31 de maig des de les 9.30 h i fins les 12 h, al Jardí de les Papallones, davant del CRAI, al campus Sescelades, a Tarragona.

Informacions URV
La URV i Eurecat ofereixen 19 beques de doctorat
Diversos departaments de la Universitat Rovira i Virgili col·laboren com a soci acadèmic a la segona edició del programa de beques “Vicente López” del centre tecnològic Eurecat, que enguany ofereix 19 contractes predoctorals, amb la finalitat de fomentar la realització de tesis doctorals i augmentar el coneixement científic a les àrees industrial, digital i biotecnològica, a fi d’afavorir la transferència tecnològica a la indústria. El termini de presentació de les candidatures finalitza el 16 de juny i els estudiants seleccionats s’incorporaran a la plantilla d’Eurecat a partir del proper 2 de setembre

Actes destacats
Congrés de l'Associació Nacional de Comitès d'Ètica de la Investigació
Amb el títol "Treballant junts per millorar el debat ètic en la investigació biomèdica", el congrés té l'objectiu de posar sobre la taula la perspectiva dels diferents agents que intervenen en el procés d'avaluació ètica i en la seva execució. Hi assistiran els membres i tècnics dels Comitès d'Ètica a nivell estatal i durant les sessions es parlarà de temes com el paper dels Comitès d'ètica en les activitats dels Biobancs o l’adaptació del nou Reglament General de Protecció de dades, entre d’altes. També es faran tallers pràctics, ja que és pretén que sigui una activitat formativa i didàctica per a tots els assistents. Dies 30 i 31 de maig, a Centre Tarraconense “El Seminari”, Carrer Sant Pau, 4, a Tarragona.

Recordatoris actes destacats per dijous 30 de maig
Premis Syllabus de Comunicació Audiovisual
Els estudiants de tercer de Comunicació Audiovisual de la URV presenten els seus curtmetratges en un acte en el qual es coneixeran els guanyadors dels Premis Syllabus. Per primera vegada, per comptes de remakes, els estudiants han produït curts amb guions originals. La projecció i lliurament de premis és obert al públic. Dijous, 30 de maig a les 17.30 h, a l’Aula Magna del campus Catalunya (Av. Catalunya, 35, Tarragona).

Jornada sobre participació de la població local en la cadena de valor turística
En aquesta jornada es presentaran estratègies i experiències impulsades per aconseguir la implicació de la població local en la cadena de valor turística. Es donaran a conèixer als agents de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre iniciatives del sector públic i privat per donar resposta a les necessitats dels turistes i de la societat civil de les destinacions a través d’accions integrals amb la participació harmonitzada de tots els agents. Dijous, 30 de maig a les 09.15 h, a l’Aula Magna de la Facultat de Turisme i Geografia (C/ Joanot Martorell, 15, Vila-seca).

IV col·loqui MARC: sexe, gènere i salut
El Centre de Recerca en Antropologia Mèdica de la URV (MARC) convoca el IV Col·loqui, que debatrà els conceptes de gènere i sexualitat al voltant dels processos de salut, malaltia i atenció des d’una perspectiva transversal, interseccional i interdisciplinària. El col·loqui es proposa com un espai de reflexió entorn d’aquests tres aspectes de recerca amb la intenció de donar a conèixer el que treballa el centre de recerca des de diferents disciplines i espais d’activisme. Dies 30 i 31 de maig, a la Facultat de Lletres (Av. Catalunya, 35, Tarragona).

Sessió informativa 25a edició del Màster en Direcció i Gestió d'Empreses (MBA)
El Màster en Direcció i Gestió d'Empreses (MBA-URV) està pensat per preparar als professionals adequadament per dirigir i/o gestionar una organització. L’objectiu és sortir ben format, orientat i connectat. Dijous, 30 de maig a les 19.00 h, al Centre de Transferència de Tecnologia i Innovació (CTTi). Av. Països Catalans, 18. Tarragona.

Presentació del volum extraordinari de la revista Arxiu d'Etnografia de Catalunya dedicat a Claudi Esteva, pare de l'antropologia a Espanya i a Catalunya
El volum extraordinari de la revista Arxiu d'Etnografia de Catalunya, que edita Publicacions URV, està dedicat al professor Claudi Esteva, pare de l'antropologia a Espanya i a Catalunya. La presentació anirà a cura de Joan J. Pujadas, editor del volum, i de Yolanda Bodoque, coordinadora de la revista. Comptarà amb la participació de Berta Alcañiz, Joan Prat i Josep M. Comelles, col·laboradors del volum. Dijous, 30 de maig a les 19.00 h, a la Sala de Juntes del campus Catalunya (Av. Catalunya, 35, Tarragona).

Agenda URV - Recordatoris
Dijous 30 de maig
Conferència “Israel hoy: retos y oportunidades”
La conferència “Israel hoy: retos y oportunidades”, a càrrec de Daniel Kutner, ambaixador d’Israel a l'Espanya. Dijous, 30 de maig a les 19.00 h, al Paranimf de la Universitat (C/ Escorxador, s/n, Tarragona).

Presentació del llibre La direcció literària d'Edicions Proa a l'exili
En la presentació del llibre La direcció literària d’Edicions Proa a l’exili. Epistolaris de Joan Puig i Ferreterintervindran el Dr. Antoni Isarch i l’autor. Presenten l’acte la Dra. Carme Oriol (directora del Departament de Filologia Catalana) i un representant de la Fundació Privada Mútua Catalana. Dijous, 30 de maig a les 19.00 h, a la Sala de Graus del campus Catalunya (Av. Catalunya, 35, Tarragona).

Conferència “La infermeria en els centres geriàtrics”
A càrrec d’Eduarda Maria Ferreira Sequeira, doctora en Ciències de la Infermeria, infermera a la Residència Baix Camp de Cambrils i professora del Departament d'Infermeria de la URV, dins del cicle “Veus cambrilenques”. Dijous, 30 de maig a les 20.00 h, al Centre Cultural Cambrils.

Representació de L’estació de Calinòpia i altres peces, de Joan Brossa
L’Aula de Teatre torna al programa de la Mostra de Teatre Jove amb L’estació de Calinòpia i altres peces, de Joan Brossa, l’any que es commemora el centenari del seu naixement. L’obra és una visió des de diferents angles de la seva obra, una incursió al món de la poesia visual i l’escena contemporània d’un dels autors catalans més influents de les arts en general. Dijous, 30 de maig, a les 21.00 h, al Teatre Metropol (Rambla Nova, 46, Tarragona).

Gabinet de Comunicació i Relacions Externes
Universitat Rovira i Virgili
--------------
A/e: gc@urv.cat
Tel.: 977 55 8024
--------------
Rectorat
Carrer de l'Escorxador, s/n
43003 - Tarragona
--------------
http://www.urv.cat/c1/urv.png

No hay comentarios:

Publicar un comentario