viernes, 1 de junio de 2018

El naufragi dels records, de Jaume Folch, aporta una nova visió dels orígens de la malaltia d’Alzheimer – URV Activ@

El naufragi dels records, de Jaume Folch, aporta una nova visió dels orígens de la malaltia d’Alzheimer – URV Activ@

 URV Universitat Rovira i Virgili  -  Campus d'Excel·lència Internacional Catalunya Sud     
    
Gabinet de Comunicació i Relacions Externes
    Tarragona, 1 de juny de 2018

Informacions URV
El llibre El naufragi dels records, de Jaume Folch, aporta una nova visió dels orígens de la malaltia d’Alzheimer
L’investigador del grup de recerca TecnAtox de la URV i de la Fundació Reina Sofía (CIBERNED-ISCIII), Jaume Folch, acaba de publicar el seu tercer llibre El naufragi dels records. Què hi ha darrere de malalties com l’Alzheimer? El bioquímic busca respostes a preguntes relacionades amb aquesta malaltia, la forma més comuna de demència causada per la mort prematura de les cèl·lules del cervell.  L’investigador mostra com els nous avenços en la comprensió de la malaltia permeten fer passos per determinar-ne les causes i incidir en la seva prevenció mitjançant la dieta o l’exercici físic, entre d’altres.

Estudiants d’Educació Infantil del campus ebrenc participen en un taller de suport a famílies nouvingudes
Un grup de dinou estudiants de tercer curs del grau d’Educació Infantil del campus Terres de l’Ebre han participat aquest curs en el Taller de Família, que forma part del Pla Educatiu d’Entorn de l’Ajuntament de Tortosa. Aquest pla sorgeix com a resposta a la realitat social de la ciutat, que requereix actuacions conjuntes i de treball en xarxa adreçades a joves d’entre 6 i 16 anys. Concretament, aquests tallers van dirigits directament a les famílies amb l’objectiu de millorar el seu grau d’autonomia i donar-los recursos per a l’acompanyament dels seus fills i filles en l’àmbit escolar; així com que puguin tenir una relació més activa amb els centres escolars i també potenciar la llengua catalana com a eina per a la integració social.

Els estudiants d’Educació Primària creen activitats vivencials sobre el Jardí de les Papallones per a 150 escolars
L’assignatura Ensenyament i aprenentatge de les ciències experimentals, que cursen els estudiants de segon del grau d’Educació Primària i els de quart de la doble titulació del grau d’Educació Infantil i Primària, ha aplegat aquest matí els 150 estudiants que la cursen i 150 nens i nenes de primer i segon de cicle inicial al voltant del Jardí de les Papallones, ubicat al campus Sescelades. Els estudiants han desenvolupat com a projecte de l’assignatura la 2a Fira de Ciències, un matí d’activitats que permeten als infants experimentar sobre la flora i la fauna que es pot trobar al jardí.

Actes destacats URV
Final del concurs "Presenta la teva tesi en 4 minuts"
La final del concurs "Presenta la teva tesi en 4 minuts" compta amb la participació d'un doctorand de cadascuna de les universitats catalanes. El concurs planteja als estudiants de doctorat, de qualsevol disciplina científica, el repte d'explicar la seva recerca en aquest temps, amb un llenguatge senzill i comprensible per a un públic general. La representant de la URV és Ljubica Damevska, del programa de doctorat en Estudis Humanístics, que tracta de la percepció que té el professorat de llengües sobre el concepte de ludificació a l'aula. Dimecres, 6 de juny a les 17.00 h, a l’Auditori de Movistar Centre (Carrer de Fontanella, 2, Barcelona).

Jornada dedicada a: "La contaminació lumínica: marc jurídic"
La jornada dedicada a: "La contaminació lumínica: marc jurídic" és l'última del IX Fòrum d'Actualització en Dret Local. Presenta tres ponències sobre el tema i una taula rodona. La lliçó de cloenda, a càrrec de Fernando García, tècnic de l'Ajuntament de Madrid i professor de Dret Administratiu a la Universitat Rey Juan Carlos, tracta: Sostenibilitat ambiental i ens locals. El Fòrum, adreçat al personal de l'administració local, a professionals externs i a estudiants, ha tractat temes d'especial actualitat en el món de dret, la gestió i la hisenda locals, impartits per docents universitaris i tècnics. Dijous, 7de juny a les 09.00 h, a l’Ajuntament de La Pobla de Mafumet (C/Jacint Verdaguer 6).

Presentació del llibre La nostra gran il·lusió. Els inicis del cinema als pobles del Montsià
Editat per Publicacions URV, el llibre La nostra gran il·lusió. Els inicis del cinema als pobles del Montsià és un treball de recerca realitzat per Pedro Nogales i José Carlos Suárez, de la Unitat d'Investigació del Cinema. Se centra en un període històric força desconegut, des de principis del segle XX fins als anys 40, una etapa en què el cinema estava a les beceroles i no hi havia encara sales de cinema específiques. Sovint eren les entitats i associacions d'aquests pobles els que programaven les projeccions. A més els autors també s'han trobat amb l'entrebanc que molta de la documentació de l'època es va destruir durant la Guerra Civil. Divendres, 8 de juny a les 19.30 h, a la sala d'actes (Museu de les Terres de l'Ebre, C/Gran Capità, 34, Amposta).

Graduacions
Anglès 2014-18
Els estudiants que enguany finalitzen els estudis d'Anglès (promoció 2014-18) celebren l'acte de graduació. Estaran acompanyats per professorat, família i amistats. L'acte està obert a tothom. Divendres, 8 de juny a les 17.30 h, a l’Aula Magna del campus Catalunya (Av. Catalunya,35, Tarragona).
Infermeria 2014-18
Els estudiants que enguany finalitzen Infermeria (promoció 2014-18) de la Seu Universitària del Baix Penedès celebren l'acte de graduació. Estaran acompanyats per professorat, família i amistats. L'acte està obert a tothom. Divendres, 8 de juny a les 18.00 h, a l’Auditori Pau Casals (Av. Palfuriana, 104, El Vendrell).
Enologia 2014-18
Els estudiants que enguany finalitzen Enologia (promoció 2014-18) celebren l'acte de graduació. El padrí és el catedràtic i professor del Departament d'Enginyeria Química de la URV Francisco López Bonillo. Els graduats estaran acompanyats per professors, família i amics. L'acte està obert a tothom. Dissabte, 9 de juny a les 18.00 h, a la seu de Begudes Muller (Camí de la Pedra Estela, 34, Reus).

Recordatori: L’Orquestra URV i la Banda de Música de la URV estrenen a Tarragona una nova obra que interpretaran també a l’Auditori de Barcelona
L’Orquestra URV i la Banda de Música de la URV (Universitat Rovira i Virgili) estrenaran l’obra “Concert per a gralla i orquestra” d’Elies Espí, la primera peça d’aquestes característiques que es coneix al nostre país, en una actuació que oferiran dissabte 2 de juny a les 12.30 hores, a l’Aula Magna del campus Catalunya, a Tarragona, on inicien una gira que els durà fins a l’Auditori de Barcelona, el 24 de juny. Serà sota la direcció de Marcel Ortega i Martí, i amb el solista Albert Medina.

Recordatori: Concert final del cicle El cor a la veu amb l’actuació de 500 persones de 24 corals
Al concert final del cicle El cor a la veu actuen 500 persones de 24 corals tarragonines, entre elles la URV. El cicle, un projecte musical del cor InCrescendo que enguany celebra el 10e aniversari, ha fet possible conèixer la dimensió cultural i humana del cant coral no professional a la ciutat. S'han dut a terme, entre març i juny, deu concerts. Serà dissabte 2 de juny a les 19.00 h, al Teatre Tarragona (C/Rambla Nova 11, Tarragona).

Agenda URV
Dilluns 4 de juny
Tesi doctoral sobre el Barranc de la Boella
Antonio Pineda ha elaborat la tesi doctoral titulada: "El rol de los homínidos en la formación de conjuntos arqueo-paleontológicos al aire libre: la Mina y el Forn (Barranc de la Boella, la Canonja, Tarragona) y Torralba (Torralba del Moral, Soria)" (menció internacional). La defensa públicament dilluns, 4 de juny a les 11.00 h, a sala Abric Romaní de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES), al  campus Sescelades (Zona Educacional, 4, Tarragona).

Dimarts 5 de juny
Tesi doctoral sobre el Risc Beta
Yanina Laumann ha elaborat la tesi doctoral titulada: "Estimación borrosa del riesgo Beta. Análisis comparativo" (menció internacional). La defensa públicament dimarts, 5 de juny a les 11.30 h, a la sala de graus de la Facultat d'Economia i Empresa (Av. de la Universitat 1, Reus).

Dijous 7 de juny
Conferència sobre el Llenguatge al Lloc de Treball
La Language at Work Conference Research Advances in Social Sciences Tarragona (Catalonia, Spain) June 7-8, 2018 Conferència del Llenguatge al Lloc de Treball Avenços en la Recerca de Ciències Socials Tarragona (Catalunya, Espanya), es desenvolupa els dies 7 i 8 de juny, a la Facultat de Ciències Jurídiques, al campus Catalunya.

Conferència sobre l’experiència com a mare d’un nen amb malaltia rara
La conferència: “Empoderament del pacient per transformar la Sanitat. La meva experiència com a mare d’un nen amb malaltia rara” la impartirà Margaret Creus Verni, pediatra i membre d'EsRetina, una associació sense ànim de lucre dedicada a assessorar als afectats per retinosis pigmentària i altres malalties hereditàries degeneratives de la retina i que provoquen ceguesa. Dijous, 7 de juny a les 18.00 h, a l’Aula 110 del campus Terres de l'Ebre de la URV, avinguda Remolins, 13-15, Tortosa.

Conferència sobre nous models per mostrar el patrimoni arqueològic
La conferència "Roma: la domus aurea de Nerón: de la protección y conservación a la restauración virtual. Nuevos modelos de puesta en valor". La pronuncia l'especialista Alessandro D’Alessio i forma part d'un seminari per debatre les millors experiències d'aplicació de llenguatges digitals a la socialització de les troballes arqueològiques. Dijous, 7 de juny a les 19.00 h, a la sala de juntes del campus Catalunya (Av. Catalunya 35, Tarragona).

MBASeminar: L'essència en una entrevista de feina
Cada vegada més, els processos de selecció a les organitzacions valoren el que anomenem l’«essència de la persona», allò que fa que un candidat sigui únic, que ens decantem per un candidat i no per altres, precisament perquè ens aporta quelcom diferent. Saps quina és la teva essència? Com transmetre-la en una entrevista de feina? En aquesta sessió parlarem d’aquesta essència, de com identificar-la i com potenciar-la en una entrevista. Dijous, 7 de juny a les 19.00 h, al Centre de Transferència de Tecnologia i Innovació, Av. Països Catalans, 18, Tarragona.

Divendres 8 de juny
Tesi doctoral sobre estratègies de destil·lació
Pau Matias-Guiu és l'autor de la tesi doctoral titulada "Distillation strategies: A key factor to obtain spirits with specific organoleptic characteristics". La defensa públicament divendres, 8 de juny a les 11.00 h, a la sala de graus de l'ETSE-ETSEQ, campus Sescelades (Av. Països Catalans 26, Tarragona).

Tesi doctoral sobre els fons d’inversió
Laura Fabregat ha elaborat la tesi doctoral titulada: "El comportamiento de los fondos de inversión en España: un análisis de los factores de supervivencia" (menció internacional). La defensa públicament divendres, 8 de juny a les 11.30 h, a la sala de graus de la Facultat d’Economia i Empresa (Av.de la Universitat 1, Reus).






Gabinet de Comunicació i Relacions Externes
Universitat Rovira i Virgili
--------------
Tel.: 977 55 8024
--------------
Rectorat
Carrer de l'Escorxador, s/n
43003 - Tarragona
--------------
http://www.urv.cat/c1/urv.png

No hay comentarios:

Publicar un comentario