miércoles, 20 de junio de 2018

Un nuevo sistema permite diagnosticar rápidamente infecciones producidas por el hongo Candida albicans – URV Activ@

Un nuevo sistema permite diagnosticar rápidamente infecciones producidas por el hongo Candida albicans – URV Activ@

 URV Universitat Rovira i Virgili  -  Campus d'Excel·lència Internacional Catalunya Sud     
    
Gabinet de Comunicació i Relacions Externes
    Tarragona, 20 de juny de 2018

Informacions URV
Un nou sistema permet diagnosticar ràpidament infeccions produïdes pel fong Candida albicans
Investigadors del Departament d’Enginyeria Electrònica, Elèctrica i Automàtica de la URV, encapçalats per Lluís Marsal, juntament amb investigadors de l’Institut Interuniversitari de Reconeixement Molecular i Desenvolupament Tecnològic (IDM), la UPV, el CIBER-BBN i l’Hospital Universitari i Politècnic La Fe, liderats per Ramon Martínez-Mañez, han creat un nou sistema que permet detectar de forma ràpida i amb una alta sensibilitat infeccions provocades pel fong Candida albicans. Actualment, aquestes infeccions es diagnostiquen en el termini de tres i quatre dies. Ara, amb el nou sistema els resultats se sabran en trenta minuts.

Un nuevo sistema permite diagnosticar rápidamente infecciones producidas por el hongo Candida Albicans
Investigadores del Departamento de Ingeniería Electrónica, Eléctrica y Automática de la URV, liderados por Lluís Marsal, junto con investigadores del Instituto Interuniversitario de Reconocimiento Molecular y Desarrollo Tecnológico (IDM), la UPV, el CIBER-BBN y el Hospital Universitario y Politécnico La Fe, liderados por Ramón Martínez-Mañez, han creado un nuevo sistema que permite detectar de forma rápida y con una alta sensibilidad infecciones provocadas por el hongo Candida albicans. Actualmente, se necesitan entre tres y cuatro días para saber los resultados. Ahora, con el nuevo sistema se conocerán en tan sólo treinta minutos.


La URV és la quarta universitat més valorada de l’Estat espanyol segons l’U-Ranking
La Universitat Rovira i Virgili es troba en quarta posició en rendiment en docència, investigació i desenvolupament tecnològic segons els resultats que s’han presentat aquest dijous,  referents a l’edició 2018 de l’U-Ranking.  La Universitat té ara per davant la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Carlos III,  la Politècnica de Catalunya i la Politècnica de València mentre que comparteix el quart lloc  amb la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Autònoma de Madrid  i la Politècnica de València i la Universitat de Cantàbria.

Estudiants d’Enginyeria Mecànica dissenyen aparells per a la rehabilitació de pacients de la Xarxa Santa Tecla
La Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla ha incorporat aquesta setmana dos nous aparells de fisioteràpia al seu gimnàs de rehabilitació del Complex Sanitari de Llevant, a Tarragona. Es tracta d’uns pedalers de recuperació i d’una taula d’exercici de mans que han dissenyat els estudiants del grau en Enginyeria Mecànica i han fabricat alumnes del cicle formatiu de grau mitjà de l’Institut el Palau de Sant Andreu de la Barca durant aquest curs 2017-18. Ho han fet a través de l’assignatura de Tecnologia Mecànica en la modalitat del Programa Aprenentatge Servei, una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte.

Un nou congrés de la Batalla de l’Ebre tractarà des del context internacional del conflicte fins a la microhistòria local
Donar una visió el més transversal possible de la Batalla de l’Ebre, l’any que se’n compleix el 80è aniversari, i alhora posar també el focus en la microhistòria local. Aquest és l’objectiu principal del Congrés Internacional “80 anys de la Batalla de l’Ebre”, que tindrà lloc a l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa del 28 al 30 de setembre i del 5 al 7 d’octubre i que coorganitzen el Departament d’Història, Història de l’Art i Arqueologia de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i l’associació Amics i Amigues de l’Ebre.

Actes destacats URV
Concert de la Coral de la URV al Conjunt Monumental de Centcelles pels Jocs del Mediterrani 2018
La Coral de la URV interpretarà la fantasia coral sobre temes tradicional catalans "El Mirador", de Josep Vila, una obra per cor i piano, dins el Cicle de Concerts al Conjunt Monumental de Centcelles, en el marc d’una programació especial amb motiu dels Jocs del Mediterrani 2018. Dijous, 21 de juny a les 20.30 h, al Conjunt Monumental de Centcelles (Afores s/n, Constantí).

Lliurament del I Premi Magda Medir
El Premi Magda Medir celebra la seva primera edició. Aquest reconeixement porta el nom d'una destacada professora jubilada del Departament d'Enginyeria Química. El premi pretén gratificar al millor estudiant de l'assignatura "Pràctiques de lideratge d'equip", optativa de quart curs per als graus d'Enginyeria Química i d'Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris, que s'imparteixen a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química (ETSEQ). Divendres, 22 de juny a les 12.00 h, a la sala de graus de l'ETSE-ETSEQ, campus Sescelades (Av. Països Catalans, 26, Tarragona).

Graduacions
Recordatori: Promoció Llengua i Literatura Hispàniques 2014-18
Els estudiants que enguany finalitzen Llengua i Literatura Hispàniques (promoció 2014-18) celebren l'acte de graduació. Estaran acompanyats per professorat, família i amistats. L'acte està obert a tothom. Dijous, 21 de juny a les 19.00 h, a l’Aula Magna del campus Catalunya (Av. Catalunya 35, Tarragona).




Gabinet de Comunicació i Relacions Externes
Universitat Rovira i Virgili
--------------
Tel.: 977 55 8024
--------------
Rectorat
Carrer de l'Escorxador, s/n
43003 - Tarragona
--------------
http://www.urv.cat/c1/urv.png

No hay comentarios:

Publicar un comentario