lunes, 13 de mayo de 2019

Creatsens Health amplia capital, llibres sobre vi, debat electoral - Gabinet de Comunicació i Relacions Externes de la URV

URV Universitat Rovira i Virgili  -  Campus d'Excel·lència Internacional Catalunya Sud     
    
Gabinet de Comunicació i Relacions Externes
    Tarragona, 13 de maig de 2019

Informacions URV
BStartup Health i Genesis Ventures entren en una ronda d’inversió de Creatsens Health amb una ampliació de capital de 125.000 euros
BStartup Health, de Banc Sabadell, juntament amb Genesis Ventures, han liderat una ronda d’inversió de 125.000 euros per l’spin-off CreatSens amb l’objectiu de reforçar els projectes de control de la malaltia renal crònica. La inversió de capital, que suposa l’entrada de les dues entitats a l’accionariat de l’empresa, permet que CreatSens pugui desenvolupar el seu prototip de diagnòstic de la malaltia renal crònica que l’any vinent entrarà en validació a través d’assaigs clínics.

BStartup Health y Genesis Ventures entran en una ronda de inversión de Creatsens Health con una ampliación de capital de 125.000 euros
Startup Health, de Banco Sabadell, junto con Genesis Ventures, han liderado una ronda de inversión de 125.000 euros para la spin-off  CreatSens con el objetivo de reforzar los proyectos de control de la dolencia renal crónica. La inversión de capital, que supone la entrada de las dos entidades al accionariado de la empresa, permite que CreatSens pueda desarrollar su prototipo de diagnóstico de la dolencia renal crónica que el próximo año entrará en validación a través de ensayos clínicos.


La URV i VINSEUM signen un conveni per publicar obres d’estudi del patrimoni vitivinícola català
La Universitat Rovira i Virgili (URV) i la Fundació VINSEUM Museu de les Cultures del Vi de Catalunya (VINSEUM) col·laboren en la coedició de publicacions sobre la cultura del vi per difondre l’estudi del patrimoni vitivinícola català. Així ho estableix el conveni que han signat aquest migdia la URV i VINSEUM. La primera publicació ja està disponible. Es tracta de Viticultura, desigualtat i conflicte agrari, un llibre de l’historiador Raimon Soler-Becerro que aborda les causes de l’anomenat plet dels rabassaires en el període clau de la seva història, el primer terç del segle XX.

Convocatòries URV per dimarts 14 de maig
El congrés de recerca científica escolar Recerkids arriba dimarts a Tarragona
La Universitat Rovira Virgili (URV) acull aquest dimarts el tercer congrés de recerca científica infantil Recerkids de 2019, una iniciativa de la Secretaria d’Universitats i Recerca adreçada a l’alumnat d’Educació Primària per fomentar vocacions científiques entre les generacions més joves.
El congrés de Tarragona comptarà amb la participació de nou escoles, 215 alumnes i 20 mestres, i se celebra en coordinació amb la URV, que en cedeix els espais i organitza els tallers experimentals.
Dimarts 14 de maig, a partir de les 9.15 h, Lloc:  Aula Magna (acte central) aules 309, 310, Sala de Juntes i laboratori de TV (tallers científics sobre la llum).  Campus Catalunya URV. Avinguda Catalunya, 35. Tarragona.
Celebració a Reus del primer dels dos debats electorals que organitzen els estudiants de Periodisme de la URV
Una desena d’estudiants de tercer del grau de Periodisme de la URV han organitzat dos debats electorals amb motiu de les eleccions municipals, el primer serà a Reus. Tots els partits amb representació a l’Ajuntament de Reus han confirmat la seva participació. Concretament hi seran presents Montserrat Vilella, número 2 de Junts per Reus; Marta Llorens, cap de llista de la CUP; Andreu Martín, cap de llista del PSC; Noemí Llauradó, cap de llista d’ERC; Débora García, cap de llista de Ciutadans; Daniel Rubio, cap de llista d’Ara Reus, i Dolors Compte, cap de llista del PP.
Tindrà lloc dimarts 14 de maig i començarà a les 17:30 h a la Sala d’Actes del Centre de Lectura. Es facilitarà un espai per als mitjans de comunicació amb connexió per a les ràdios i televisions.

Actes destacats URV per dimarts 14 de maig
Presentació de llibres de la col·lecció Retrats de vi i tast
Retrats de vi és la col·lecció de llibres de Publicacions URV que dona a conèixer els perfils d'enòlegs que s'han format a la Facultat d'Enologia de la URV a través d'entrevistes que posen de manifest el seu pensament, els paisatges on han crescut o treballen i les seves pràctiques vitivinícoles. Xavier Garcia (Alella Vinícola) i Maria Sangenís (Sangenís i Vaqué) són dos d'aquests enòlegs que protagonitzen la col·lecció, escrita per la periodista Ruth Troyano. Tots tres conversaran durant la presentació dels llibres. Ferran Centelles, sommelier responsable de la partida de vins de Bullipedia i col·laborador de Jancis Robinson, en farà la presentació. En acabar, s'oferirà un tast de vins singulars. Dimarts, 14 de maig, a les 19.00 h, a la Llibreria Altaïr (Gran Via, 616 ,Barcelona).

Sessió informativa dels Màsters de la Facultat d'Economia i Empresa
La Facultat d'Economia i Empresa (FEE) ofereix el Màster en Direcció d'Empreses, el Màster en Emprenedoria i Innovació i el Màster en Mercats Internacionals. Les coordinadores d'aquests màsters oficials informen en la sessió adreçada a futurs estudiants sobre els continguts, sortides professionals i altres característiques, així com de les beques disponibles per cursar-los. Dimarts, 14 de maig a les 13.00 h, a l’Aula 201 del campus Terres de l'Ebre (Av. de Remolins, 13, Tortosa).

Agenda URV
Dimarts 14 de maig
12è Simposi de Recursos Humans: "Gestionant persones al segle XXI"
onsta de dues taules rodones en què si tractaran, entre d'altres temes, la prevenció i avaluació de riscos psicosocials, la gestió per competències i la gestió del talent a les organitzacions. En finalitzar, es farà un taller per a la millora de l'ambient al lloc de treball. Dimarts, 14 de maig, a les 09.00 h, a la sala d'actes de la Cambra de Tarragona (Av. Pau Casals, 17, Tarragona).

Tesi doctoral sobre l’estació espacial internacional
Rafael Jurado ha elaborat la tesi doctoral titulada "Numerical simulations of the DCMIX microgravity thermodiffusion experiments to assess the impact of typical international space station reboosting manoeuvres" (menció internacional). La defensa públicament dimarts, 14 de maig, a les 11.30 h, a l’Aula seminari del Departament de Química Física i Inorgànica (Av. Països Catalans, 26, Tarragona).

Conferència “Els verbs d'àpats en català i en les llengües romàniques
En el marc del Seminari ROLLING del grup de recerca interdepartamental ROLLING (Research on Language and Linguistics - Recerca en Llengua i Lingüística) de la URV, Jordi Ginebra, professor del Departament de Filologia Catalana d’aquesta Universitat i membre del grup, pronunciarà la conferència “Els verbs d'àpats en català i en les llengües romàniques. ¿Poden ser transitius?”. Dimarts, 14 de maig a les 15.00 h, a l’ Aula 410 del campus Catalunya (Av. Catalunya 35, Tarragona).

Dimecres 15 de maig
Jornada "Estratègies per posar en valor la teva tecnologia"
La jornada "Estraègies per posar en valor la teva tecnologia" s'adreça al personal investigador i de suport a la recerca amb l'objectiu que coneguin quan val la tecnologia que desenvolupen, quines possibilitats comercials té al mercat i quin impacte por tenir respecte de la tecnologia que ja existeix. Sergio Larreina, director del departament de Consultoria Estratègica, Innovació i Competitivitat de l’agència Isern Patentes y Marcas, dona les eines adequades per obtenir una visió de l'entorn de la tecnologia que desenvolupen els investigadors i grups de recerca. Dimecres, 15 de maig a les 10.00 h, Centre de Transferència de Tecnologia i Innovació (Edifici S2) del campus Sescelades (Av. Països Catalans, 18, Tarragona)

Gabinet de Comunicació i Relacions Externes
Universitat Rovira i Virgili
--------------
A/e: gc@urv.cat
Tel.: 977 55 8024
--------------
Rectorat
Carrer de l'Escorxador, s/n
43003 - Tarragona
--------------
http://www.urv.cat/c1/urv.png

No hay comentarios:

Publicar un comentario