jueves, 9 de mayo de 2019

Distincions ICREA, Tàrraco Viva, treballs fi de grau i servei social, nutrició i maridatges

Agenda URV

 URV Universitat Rovira i Virgili  -  Campus d'Excel·lència Internacional Catalunya Sud     
    
Gabinet de Comunicació i Relacions Externes
    Tarragona, 9 de maig de 2019

Informacions URV
Els investigadors Josep Domingo-Ferrer i Eduard Llobet reben de nou les distincions ICREA Acadèmia
El programa ICREA Acadèmia 2018, de la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats, ha reconegut dos investigadors de la URV, que renoven aquesta distinció. Un és l’investigador del Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques Josep Domingo-Ferrer, que va l’havia obtingut el 2008 i el 2013, i l’altre Eduard Llobet, del Departament d’Enginyeria Electrònica, Elèctrica i Automàtica, que l’havia rebut el 2012. Amb aquests guardons el Govern reconeix el talent dels investigadors i investigadores del sistema universitari català

Investigadors, estudiants i l’Aula de Teatre de la URV participen a la XXI edició del Festival Tarraco Viva
“A les ciutats romanes freqüentment hi havia millors possibilitats per als negocis, bones oportunitats per al canvi de professió, més marge per a la vida pública i, no ho oblidem, també millors entreteniments que al camp”, va dir l’historiador Geza Alföldy (1935-2011), doctor honoris causa per la URV. És aquest context el que la XXI edició de Tarraco Viva, el Festival Romà de Tarragona, dona a conèixer a través de les conferències, recreacions històriques i visites guiades del 5 al 19 de maig; hi participen investigadors, estudiants i l’Aula de Teatre de la URV.

Més de 40 entitats ofereixen projectes per a les assignatures i els treballs de fi de grau a professorat i estudiants
Plantejar un model de desenvolupament urbanístic per al barri de la Móra de Tarragona, crear un conte per sensibilitzar sobre el trastorn autista i validar-lo en escoles pilot o elaborar un programa d’estimulació per a persones amb demència que redueixi les contencions mecàniques i farmacològiques són alguns dels Treballs de Fi de Màster (TFM) i de Fi de Grau (TFG) que d’aquí a poques setmanes diversos estudiants de la URV defensaran davant d’un tribunal. Els estan elaborant a través del Programa d’Aprenentatge Servei, de manera que un sol projecte combina l’aprenentatge amb el servei a la comunitat.

La URV acull les terceres jornades de Nutrició, Activitat Física i Esport
Amb l’objectiu de transmetre els avenços de l’alimentació i la nutrició en el rendiment esportiu, aquest dimecres la Facultat de Medicina de la URV ha acollit la tercera edició de Jornades de Nutrició, Activitat Física i Esport. Entre d’altres punts, els assistents han pogut millorar la seva formació en aspectes com l’activitat física i la salut en relació a aspectes com la hidratació o les ajudes ergogenètiques, que, en nutrició, són aquelles substàncies de suport a l’esportista que tenen l’objectiu de millorar el seu rendiment (dieta, suplements, hidratació, etc.).

Vins i maridatges, nova sessió del cicle La ciència del vi
El mestre cuiner i sumiller Francesc Lladó va oferir dimecres aquesta xerrada divulgativa, en què va desmitificar conceptes a l'hora de maridar un vi. Ho va fer en el marc del cicle La Ciència del Vi, que es desenvolupa des del mes de febrer i fins el desembre, organitzat per la Unitat de Comunicació de la Ciència de la URV en col·laboració amb la DO Tarragona i la Facultat d’Enologia de la mateixa universitat i que ahir dimecres va aplegar una cinquantena de persones.

Actes destacats URV per a divendres 10 de maig
Jornada de Resolució de Conflictes i Habitatge  
Es parla de la conciliació registral i de diferents centres de mediació de col·legis professionals. S'aborda també  l’obligatorietat dels mecanismes de resolució de conflictes previs al procés judicial, abans de la presentació de les conclusions de la Jornada. Divendres, 10 de maig a les 09.30 h, a la sala de juntes del campus Catalunya (Av. Catalunya 35, Tarragona).

Tesi doctoral sobre el paper dels professors en el tractament del plagi dels estudiants universitaris
Debora Gottardello ha elaborat la tesi doctoral titulada "Professors’ roles in dealing with university students’ plagiarism: a cross-cultural perspective " (menció internacional). La defensa públicament divendres, 10 de maig a les 12.00 h.


Conferència sobre drets humans i la llibertat d’expressió a Nicaragua
La periodista nicaragüenca, activista social i defensora de drets humans Wendy Quintero, ens parlarà sobre la seva visió dels drets humans i la llibertat d'expressió en la Nicaragua actual. Això permetrà fer una extrapolació a situacions similars en altres espais del món. Divendres, 10 de maig, a les 10.00 h, a la Sala de Vistes (Avinguda Catalunya, 35, Tarragona).

Conferència sobre l'art de sanar a través dels contes: la mort i el dol
Isabel Fornos i Maria Pilar de los Hielos són directores del Curs  de Cuentoteràpia de Tarragona i seran les encarregades d'impartir una nova sessió del Curs Dones i Educació de Deltebre. Concretament, explicaran com a través de la creativitat dels contes es poden trobar eines per superar o fer més suportable el dol per la pèrdua de les persones estimades. Divendres, 10 de maig a les 18.00 h, a la Sala Eliseo Vives de la Biblioteca Delta de l'Ebre de Deltebre (Avinguda 1 d'Octubre, s/n - Deltebre).


Gabinet de Comunicació i Relacions Externes
Universitat Rovira i Virgili
--------------
Tel.: 977 55 8024
--------------
Rectorat
Carrer de l'Escorxador, s/n
43003 - Tarragona
--------------
http://www.urv.cat/c1/urv.png

No hay comentarios:

Publicar un comentario