viernes, 3 de mayo de 2019

Informacions i Agenda URV - Gabinet de Comunicació i Relacions Externes de la URV

URV Universitat Rovira i Virgili  -  Campus d'Excel·lència Internacional Catalunya Sud     
    
Gabinet de Comunicació i Relacions Externes
    Tarragona, 3 de maig de 2019

Informacions URV
Més de 200 estudiants de secundària participen de la jornada Química i Energia del Futur
L'activitat ha comptat amb dues taules rodones, una sobre els secrets de la taula periòdica i l'altra sobre el paper decisiu de la química en el desenvolupament de tecnologies per aconseguir energia més neta, Entre els temes que s’hi han tractat, s’ha parlat sobre els diferents sistemes d’ordenació dels elements químics que hi ha hagut al llarg de la història; la possibilitat de que en un futur s’ampliï la taula periòdica actual amb la introducció de nous elements o si cal estudiar-se la taula de memòria.

El CRAI de la URV és el 8è sistema de biblioteques universitàries més eficient de l’Estat i el segon de Catalunya
El Secaba-Rank Universitàries és el Rànquing de les Biblioteques Espanyoles Universitàries que el grup de recerca SECABA Lab de la Universidad de Granada elabora anualment per determinar l’eficiència de les biblioteques universitàries de l’Estat. En aquest rànquing, el sistema CRAI de la URV es manté en les deu primeres posicions en els darrers anys. Més concretament, la URV apareix en la vuitena posició, empatada amb la Universitat Jaume I de Castelló.

El professor Alfonso González és el nou director general d’Afers Europeus i Mediterranis de la Generalitat
Alfonso González Bondia, professor de l’àrea de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals del Departament de Dret Públic de la URV, ha estat nomenat director general d’Afers Europeus i Mediterranis del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència pel Govern de la Generalitat de Catalunya el 30 d’abril de 2019. Entre les funcions d’aquesta direcció general destaca la d’impulsar, desplegar i fer seguiment de les relacions del Govern de la Generalitat amb altres actors europeus i del Mediterrani.

La tecnologia en els processos sanitaris centra una jornada sobre comunicació i salut
Resoldre el paper de la comunicació en l’aplicació de solucions tecnològiques, en la  millorar la comunicació metge-pacient o en com es poden utilitzar els jocs com una eina per a que els pacients s’expressin millor són alguns dels reptes sanitaris actuals. Per respondre aquestes i d’altres qüestions aquest divendres es du a terme a l’Aula Magna del campus Catalunya de la URV la jornada Comunicació i Salut: Experiències innovadores organitzada pel Departament d’Estudis de Comunicació de la URV, en què es parlen de les experiències innovadores i dels resultats de la recerca en aquest camp.

Les universitats i el Parlament renoven la col·laboració pel foment del coneixement i els valors democràtics
El Parlament i les dotze universitats catalanes han subscrit el 2 de maig un conveni de col·laboració amb què es comprometen a continuar col·laborant per contribuir al progrés de la ciència, la tecnologia, les humanitats i les arts, a la difusió de la cultura i al desenvolupament de la societat.

Actes destacats URV
Sessió informativa dels Màsters de la Facultat d'Economia i Empresa
La Facultat d'Economia i Empresa (FEE) ofereix el Màster en Direcció d'Empreses, el Màster en Emprenedoria i Innovació i el Màster en Mercats Internacionals. Les coordinadores d'aquests màsters oficials informen en la sessió adreçada a futurs estudiants sobre els continguts, sortides professionals i altres característiques, així com de les beques disponibles per cursar-los. Dimarts, 7 de maig, a les 13.00 h, a la sala de graus de l'ETSE  (Escola Tècnica Superior d’Enginyeria) i l'ETSEQ (Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química) (Av. Països Catalans, 26, Tarragona).

Dia Internacional de la Infermeria
El 12 de maig és el Dia Internacional de la Infermeria, una data important per al campus Terres de l'Ebre ja que des de la Facultat d'Infermeria s'organitzen diverses activitats per commemorar-lo. Una celebració que enguany s'avança aldijous, 9 de maig i que comptarà amb diverses taules de debat. Així, entre altres qüestions es parlarà de la imatge de l'infermer i de la tutorització de les pràctiques clíniques i la inserció laboral. Se celebrarà a l’Aula Magna del campus Terres de l'Ebre de la URV (Avinguda Remolins 13- 15 Tortosa).

La URV acull les terceres jornades de Nutrició, Activitat Física i Esport
Amb l’objectiu de transmetre els avenços de l’alimentació i la nutrició en el rendiment esportiu, dimecres, 8 de maig,  la Facultat de Medicina i Ciències de la URV acollirà la tercera edició de Jornades de nutrició, activitat física i esport. Entre d’altres punts, els assistents podran millorar la seva formació en aspectes relacionats l’activitat física i la salut relacionat amb aspectes com la hidratació o quan calen o quan són prescindibles les ajudes ergogenètiques, que, en nutrició, són aquelles substàncies de suport a l’esportista que tenen l’objectiu de millorar el seu rendiment (dieta, suplements, hidratació…)

6è Mercat de Projectes Socials de la URV
El Mercat de Projectes Socials és una activitat orientada a facilitar la col·laboració entre les entitats socials, estudiantat i professorat de la URV, en el context del Programa d'Aprenentatge Servei. D’aquesta manera tots ells poden entrar en contacte directe per tal d'explorar les possibilitats dels projectes presentats, susceptibles de ser desenvolupats com a Treballs de Fi de Grau i de Màster durant el curs acadèmic 2019-2020. S'hi podran trobar projectes de naturalesa social, cultural i ambiental, d'interès potencial per a titulacions de tots els àmbits de coneixement de la URV. Dimecres, 8 de maig, a les 16.00 h, a la sala de graus del campus Catalunya.

Fòrum de l'Ocupació al campus Terres de l'Ebre
El Fòrum de l'Ocupació Universitària és la fira d’empreses que s'ha convertit en el punt de trobada indispensable entre la comunitat universitària i el sector socioeconòmic de les comarques de Tarragona. Té per objectiu facilitar la inserció laboral dels estudiants i alumni URV. A més de l'exposició d'empreses, la fira consta d'un programa d'activitats i tallers.Dimecres, 8 de maig a les 11.00 h, al Campus Terres de l'Ebre (Av. Remolins, 13-15, Tortosa).

Concert homenatge a Joan Guinjoan
L'Orquestra de la URV, dirigida per Miquel Massana, fa un concert homenatge al músic Joan Guinjoan reestrenant laSimfonia núm. 1 de la Imperial Tarragona. El programa complet és el següent: Simfonia núm. 1 “de la Imperial Tarraco”, 2n i 3r moviment - J. Guinjoan; Folk dances - D. Xostakóvitx, Danzas fantásticas, Orgía – J. Turina, West Side Story - L. Bernstein, Huapango – J.P Moncayo, Conga del Fuego Nuevo – A. Márquez. Dissabte, 4 de maig a les 18.00 h, al Casal Riudomenc (Carrer Sant Jaume, 2, Riudoms).

Actes destacats ICAC
VI Seminari sobre epigrafia i societat a Tàrraco
El VI Seminari sobre epigrafia i societat a Tàrraco s'organitza en el marc del Màster interuniversitari en Arqueologia Clàssica, però és una activitat oberta al públic. Javier Herrera, doctorand que investiga sobre els contactes entre les llengües paleohispàniques i l’inici de l’epigrafia al sud d’Hispània, farà la  presentació “Tendencias actuales en la investigación epigráfica: el caso de la Hispania meridional”. La investigadora Diana Gorostidi l'introduirà i farà la cloenda.Dilluns, 6 de maig a les 15.30 h, a la sala de reunions de l'ICAC (Institut Català d’Arqueologia Clàssica) (Plaça d'en Rovellat, s/n).

Agenda URV
Dilluns 6 de maig
Jornades del Doctorand del programa en Estudis Humanístics
El Programa de Doctorat en Estudis Humanístics de la URV celebra les V Jornades del Doctorand els dies 6 i 7 de maig. L'objectiu d'aquestes jornades és que el doctorand presenti breument el procés i els resultats parcials de la seva recerca en l'àmbit humanístic a la resta de participants. A les 09.00 h, a la Sala de Graus del campus Catalunya (Av. Catalunya,35,Tarragona).

Dimarts 7 de maig
Conferència "D'Afganistan a Sri Lanka. A qui beneficia el Gihadisme?
Nazanin Araminian, escriptora i politòloga exiliada a l'Estat espanyol des de 1983, ofereix la conferència "D'Afganistan a Sri Lanka. A qui beneficia el Gihadisme? Dimarts, 7 de maig a les 17.00 h, a la Sala de Graus del campus Catalunya (Av. Catalunya, 35, Tarragona).

Dimecres 8 de maig
Workshop “Design thinking” per a emprenedors
El Workshop “Design thinking” va adreçat a emprenedors que vulguin aprendre a sistematitzar la innovació disruptiva. Es tracta d’un mètode per generar idees innovadores que centra la seva eficàcia en entendre i donar solució a les necessitats reals dels usuaris. Dimecres, 8 de maig, a les 10.00 h, a l’Aula Multimèdia (CTTi, Fundació URV. Av. Països Catalans, 18. Tarragona).

Conferència sobre vins i maridatges, amb tast
La xerrada la imparteix Francesc Lladó, xef i professor del màster de Sommelier Professional que imparteix la Fundació URV, que revelarà els secrets per fer un bon maridatge i que l'elecció del vi sigui la més adient per a cada ocasió. Dimecres, 8 de maig a les 19.00 h, a l’ Espai Turisme. C/ Major, 37, Tarragona.

Dijous 9 de maig
Tesi doctoral sobre transició energètica  
Itzel Ramos ha elaborat la tesi doctoral titulada "Transición energética y conflictos socioambientales en México: situación, problemas y perspectivas jurídicas para una transición justa" (menció internacional). La defensa públicament dijous, 9 de maig a les 09.00 h, a la Sala de Graus del campus Catalunya (Av. Catalunya, 35, Tarragona).

Tesi doctoral sobre gramàtica i llenguatge
Adrià Torrens ha elaborat la tesi doctoral titulada "A formal characterization of fuzzy degrees of grammaticality for natural language" (menció internacional).  La defensa públicament dijous, 9 de maig a les 10.00 h, a la sala de vistes del campus Catalunya (Av. Catalunya, 35, Tarragona)

Taula rodona "Centres de culte. Gestió de l’espai públic"
La Càtedra UNESCO de Diàleg Intercultural a la Mediterrània de la URV, juntament amb la Biblioteca del Seminari de Tarragona, organitza un cicle de debats sobre Diàleg Interreligiós i Convivència. El dijous 9 de maig es fa la taula rodona "Centres de culte. Gestió de l’espai públic", a les 10.30 h, al Centre Tarraconense El Seminari (C. Sant Pau, 2, Tarragona).

Jornades Visions d'un Món Desigual, amb Gemma Pinyol
Aquestes Jornades analitzen cada any un dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les NU. Enguany es parlarà del número setze: "Pau, Justícia i Institucions sòlides". La pròxima sessió és amb Gemma Pinyol, dijous, 9 de maig a les 18.00 h, a l’ Av. Catalunya, 35, Tarragona.

Sessió informativa 25a edició Màster en Direcció i Gestió d'Empreses (MBA) de la URV
Si esteu pensant en fer un MBA i voleu conèixer el nostre programa, us convidem a la propera sessió informativa de la 25a edició del Màster en Direcció i Gestió d'Empreses (MBA) de la Universitat Rovira i Virgili. Dijous, 9 de maig a les 19.00 h,

Divendres 10 de maig
Jornada de Resolució de Conflictes i Habitatge  
Es parla de la conciliació registral i de diferents centres de mediació de col·legis professionals. S'aborda també  l’obligatorietat dels mecanismes de resolució de conflictes previs al procés judicial, abans de la presentació de les conclusions de la Jornada. Divendres, 10 de maig a les 09.30 h, a la sala de juntes del campus Catalunya (Av. Catalunya 35, Tarragona).

Tesi doctoral sobre el paper dels professors en el tractament del plagi dels estudiants universitaris
Debora Gottardello ha elaborat la tesi doctoral titulada "Professors’ roles in dealing with university students’ plagiarism: a cross-cultural perspective " (menció internacional). La defensa públicament divendres, 10 de maig a les 12.00 h.


Dissabte 11 de maig
Visita a Escaladei i Siurana  
Sortida d'un dia: al matí, visitarem la cartoixa d'Escaladei, i a la tarda farem una visita teatralitzada al poble de Siurana de la mà de Còdol Educació. Activitat organitzada pel Campus Extens de la URV a Tarragona amb la col·laboració del a Xarxa de Centres Cívics de Tarragona. Activitat gratuïta. Dissabte, 11 de maig a les 10.00 h, Cartoixa Escaladei.

Recreació històrica “Els misteris de Dyonisos-Bacchus”
Recreació històrica “Els misteris de Dyonisos-Bacchus”, a càrrec de l'empresa Némesis Arqueologia i Difusió Cultural. Sessió en castellà a les 19 h i en català a les 20.30 h. Dissabte, 11 de maig a les 19.00 h,  a la Vil·la Romana de la Llosa, Cambrils.


Gabinet de Comunicació i Relacions Externes
Universitat Rovira i Virgili
--------------
A/e: gc@urv.cat
Tel.: 977 55 8024
--------------
Rectorat
Carrer de l'Escorxador, s/n
43003 - Tarragona
--------------
http://www.urv.cat/c1/urv.png

No hay comentarios:

Publicar un comentario