viernes, 24 de mayo de 2019

Informacions i Agenda URV | Gabinet de Comunicació i Relacions Externes de la URV

 URV Universitat Rovira i Virgili  -  Campus d'Excel·lència Internacional Catalunya Sud     
    
Gabinet de Comunicació i Relacions Externes
    Tarragona, 24 de maig de 2019

Informacions URV
Bettina Kadner, primera pilot comercial a l’Estat: “En cap moment vaig pensar que obriria un camí nou en l’aviació”
Bettina Katner va aconseguir travessar el sostre de vidre de l’aviació espanyola en ser la primera dona pilot l’any 1969, a més de ser una de les impulsores del Centre d’Estudis Superiors de l’Aviació (CESDA) perquè els pilots tinguessin formació universitària i des de ja fa temps es proposa que el sostre de vidre es trenqui definitivament a la professió amb intervencions a les escoles. Ara la URV li ha reconegut la seva trajectòria i aquest migdia ha estat investida doctora honoris causa, apadrinada per Cristina Casamitjana, directora del CESDA.

Actes destacats URV
Jornada sobre l'ús dels dispositius mòbils a l'aula
La Jornada d'Intercanvi d'Experiències i Bones Pràctiques dels projectes Pont 2018-19 se centra en "L'ús dels dispositius mòbils a l'aula: elaboració de materials educatius mitjançant una experiència col·laborativa d'Aprenentatge Servei". A través de quatre tallers simultanis es treballaran els àmbits lingüístic, matemàtic, coneixement del medi social i educació física. Dimecres, 29 de maig a les 17.00 h, a la Facultat de Ciències de l'Educació i Psicologia (campus Sescelades) (Ctra. de Valls, s/n).

Jornada sobre participació de la població local en la cadena de valor turística
En aquesta jornada es presentaran estratègies i experiències impulsades per aconseguir la implicació de la població local en la cadena de valor turística. Es donaran a conèixer als agents de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre iniciatives del sector públic i privat per donar resposta a les necessitats dels turistes i de la societat civil de les destinacions a través d’accions integrals amb la participació harmonitzada de tots els agents. Dijous, 30 de maig a les 09.15 h, a l’Aula Magna de la Facultat de Turisme i Geografia (C/ Joanot Martorell, 15, Vila-seca).

IV col·loqui MARC: sexe, gènere i salut
El Centre de Recerca en Antropologia Mèdica de la URV (MARC) convoca el IV Col·loqui, que debatrà els conceptes de gènere i sexualitat al voltant dels processos de salut, malaltia i atenció des d’una perspectiva transversal, interseccional i interdisciplinària. El col·loqui es proposa com un espai de reflexió entorn d’aquests tres aspectes de recerca amb la intenció de donar a conèixer el que treballa el centre de recerca des de diferents disciplines i espais d’activisme. Dies 30 i 31 de maig, a la Facultat de Lletres (Av. Catalunya, 35, Tarragona).

Sessió informativa 25a edició del Màster en Direcció i Gestió d'Empreses (MBA)
El Màster en Direcció i Gestió d'Empreses (MBA-URV) està pensat per preparar als professionals adequadament per dirigir i/o gestionar una organització. L’objectiu és sortir ben format, orientat i connectat. Dijous, 30 de maig a les 19.00 h, al Centre de Transferència de Tecnologia i Innovació (CTTi). Av. Països Catalans, 18. Tarragona.

Taller Estalvi energètic als habitatges
En el marc del Pla de Medi Ambient s’ofereix el taller Estalvi energètic als habitatges, sobre quines accions podem fer per a reduir els consums elèctrics de les nostres llars de forma fàcil i per reduir les factures. Dimarts, 28 de maig a les 15.00 h, Davant cafeteria ETSE/ETSEQ (campus Sescelades. Av. Països Catalans, 26. Tarragona).

Taller Els cristalls de la xocolata
L'estructura dels àtoms afecta el sabor i la textura de la xocolata. Per poder "veure" els àtoms de la xocolata s'utilitza la cristal·lografia de raigs X, una tècnica que permet fer fotos a escala microscòpica. Amb receptes de cristal·lització a diferents temperatures es poden aconseguir xocolates d'un munt de textures i sabors diferents, i això es farà en aquest taller. El taller és a càrrec de Marta Martínez, investigadora de la Unitat de Difracció de Raigs X de l'ICIQ (Institut Català d’Investigació Química). Dimarts, 28 de maig a les 17.00 h, a la Biblioteca Mestra Maria Antònia (Avinguda Pompeu Fabra, 5A, Torredembarra).

Estrena del primer espectacle produït a través del programa d’ajuts a la creació escènica de l’Aula de Teatre de la URV: In mòbil.es.
A partir de les idees de Dídac Gassó i Nóemie Delavennat, l’obra aborda el fet que els mòbils s’hagin convertit en una extensió de les persones, pràcticament una nova pròtesi humana que interfereix sobre la comunicació, les relacions personals, les passions amagades, les obsessions. I planteja dubtes: els mòbils ens humanitzen o ens han lligat de mans i ens anestesien? Podem viure sense ells i ser feliços? Dimarts, 28 de maig a les 19.00 h, al Teatre El Magatzem (Carrer de Reding, 14, Tarragona).

jornada "Comerç transnacional - economia digital: tributs i duanes"
La jornada "Comerç transnacional - economia digital: tributs i duanes" aborda diferents aspectes sobre el tema amb la intervenció de 25 ponents. S'estructura en tres sessions: Comerç internacional; Economia digital, i Economia digital i models d'economia col·laborativa. Forma part del projecte de recerca "Aspectes financers, tributaris i comercials de l'habitatge col·laboratiu", finançat pel Programa Estatal de Foment de la Investigació Científica i Tècnica d'Excel·lència, i de la Càtedra Fundació Duanera - URV d'Estudis Duaners. Dimarts, 28 de maig a les 09.30 h, a la Facultat de Ciències Jurídiques (campus Catalunya) (Av. Catalunya, 35, Tarragona).

Presentació del volum extraordinari de la revista Arxiu d'Etnografia de Catalunya dedicat a Claudi Esteva, pare de l'antropologia a Espanya i a Catalunya
El volum extraordinari de la revista Arxiu d'Etnografia de Catalunya, que edita Publicacions URV, està dedicat al professor Claudi Esteva, pare de l'antropologia a Espanya i a Catalunya. La presentació anirà a cura de Joan J. Pujadas, editor del volum, i de Yolanda Bodoque, coordinadora de la revista. Comptarà amb la participació de Berta Alcañiz, Joan Prat i Josep M. Comelles, col·laboradors del volum. Dijous, 30 de maig a les 19.00 h, a la Sala de Juntes del campus Catalunya (Av. Catalunya, 35, Tarragona).

Agenda URV
Dilluns 27 de maig
Representació teatral Com posar un elefant dins una capsa de sabates
Espectacle basat en les improvisacions del Taller d’introducció al teatre de l’Aula de Teatre de la URV – Experimenta Teatre. Es tracta d’un collage dramàtic on un grup d’actors es mou, s’expressa i crea simbiosis prodigioses amb el desig obstinat d’afegir més llenya al foc a la incertesa de tot allò que ens envolta. Dilluns, 27 de maig a les 19.00 h, al Teatre El Magatzem (Carrer de Reding, 14, Tarragona).

Conferència “Igualtat, objectiu a l’empresa”.
Paula Mattio, consultora d’Aleph Comunicació, fa la conferència “Igualtat, objectiu a l’empresa”. L'acte és obert a tothom i suposa l'inici per a l'elaboració del III Pla d'Igualtat de la URV. Dilluns, 27 de maig a les 19.00 h, a la Sala de Juntes del campus Catalunya (Av. Catalunya, 35, Tarragona).

Dijous 30 de maig
Conferència “Israel hoy: retos y oportunidades”
La conferència “Israel hoy: retos y oportunidades”, a càrrec de Daniel Kutner, ambaixador d’Israel a l'Espanya. Dijous, 30 de maig a les 19.00 h, al Paranimf de la Universitat (C/ Escorxador, s/n, Tarragona).

Presentació del llibre La direcció literària d'Edicions Proa a l'exili
En la presentació del llibre La direcció literària d’Edicions Proa a l’exili. Epistolaris de Joan Puig i Ferreterintervindran el Dr. Antoni Isarch i l’autor. Presenten l’acte la Dra. Carme Oriol (directora del Departament de Filologia Catalana) i un representant de la Fundació Privada Mútua Catalana. Dijous, 30 de maig a les 19.00 h, a la Sala de Graus del campus Catalunya (Av. Catalunya, 35, Tarragona).

Conferència “La infermeria en els centres geriàtrics”
A càrrec d’Eduarda Maria Ferreira Sequeira, doctora en Ciències de la Infermeria, infermera a la Residència Baix Camp de Cambrils i professora del Departament d'Infermeria de la URV, dins del cicle “Veus cambrilenques”. Dijous, 30 de maig a les 20.00 h, al Centre Cultural Cambrils.

Representació de L’estació de Calinòpia i altres peces, de Joan Brossa
L’Aula de Teatre torna al programa de la Mostra de Teatre Jove amb L’estació de Calinòpia i altres peces, de Joan Brossa, l’any que es commemora el centenari del seu naixement. L’obra és una visió des de diferents angles de la seva obra, una incursió al món de la poesia visual i l’escena contemporània d’un dels autors catalans més influents de les arts en general. Dijous, 30 de maig, a les 21.00 h, al Teatre Metropol (Rambla Nova, 46, Tarragona).

Divendres 31 de maig
Cloenda del club de lectura de Cambrils
Darrer acte del club de lectura de Cambrils del curs 2018-2019. Tertúlia a càrrec de l'escriptor Francesc Miralles per cloure els clubs de lectura infantil i juvenil. Divendres, 31 de maig a les 18.00 h, a la Biblioteca Josep Salceda i Castells.

La Coral de la URV interpreta el Requiem de Duruflé
La Coral de la URV interpreta el Requiem de Duruflé, amb l’organista David Malet i la soprano Alba Rosa Forasté, sota la direcció de Montserrat Ríos. Divendres, 31 de maig a les 21.00 h, a l’Església de la Selva del Camp (Carrer de l'Abadia, 24, La Selva del Camp).

Gabinet de Comunicació i Relacions Externes
Universitat Rovira i Virgili
--------------
A/e: gc@urv.cat
Tel.: 977 55 8024
--------------
Rectorat
Carrer de l'Escorxador, s/n
43003 - Tarragona
--------------
http://www.urv.cat/c1/urv.png

No hay comentarios:

Publicar un comentario