lunes, 4 de marzo de 2019

La dieta mediterránea reduce el riesgo de padecer enfermedad cardiovascular en poblaciones que incluyen diabéticos – URV Activ@

La dieta mediterránea reduce el riesgo de padecer enfermedad cardiovascular en poblaciones que incluyen diabéticos – URV Activ@

URV Universitat Rovira i Virgili  -  Campus d'Excel·lència Internacional Catalunya Sud     
    
Gabinet de Comunicació i Relacions Externes
    Tarragona, 4 de març de 2019

Informacions URV
La dieta mediterrània redueix el risc de patir malaltia cardiovascular en poblacions que inclouen diabètics
Als anys seixanta ja es va posar de manifest el possible paper protector de la dieta mediterrània per les malalties cardiovasculars. Des d’aquestes primeres evidències, són molts els investigadors que han centrat els seus esforços en estudiar el paper beneficiós d’aquest patró dietètic sobre la salut. Ara, un estudi de la URV i la Universitat de Toronto, encarregat per la Fundació Europea de l’Estudi de la Diabetis, conclou que la dieta mediterrània redueix el risc de patir malaltia cardiovascular en poblacions que inclouen diabètics.

La dieta mediterránea reduce el riesgo de padecer enfermedad cardiovascular en poblaciones que incluyen diabéticos
En los años sesenta se puso de manifiesto el posible papel protector de la dieta mediterránea frente a las enfermedades cardiovasculares. Desde estas primeras evidencias son muchos los investigadores que han centrado sus esfuerzos en estudiar el papel beneficioso de este patrón dietético sobre la salud. Ahora, un estudio de la URV y la Uiversidad de Toronto, encargado por la Fundación Europea del Estudio de la Diabetes, concluye que la dieta mediterránea reduce el riesgo de padecer enfermedad cardiovascular en poblaciones que incluyen diabéticos.


Publicada la primera guia de docència universitària amb perspectiva de gènere
La Xarxa Vives d’Universitats i Publicacions URV han editat i publicat la Guia per a una docència universitària amb perspectiva de gènere (2019), la primera guia adreçada específicament a professorat universitari per incorporar la perspectiva de gènere en les assignatures. El manual presenta 11 guies específiques de diferents àmbits de coneixement, i és el primer dedicat a aquesta finalitat que es publica a l’Estat espanyol. La publicació es produeix en el context del Dia Internacional de les Dones a l’entorn del qual la URV organitza diferents activitats.

Comença una campanya per apropar Europa a la població estudiantil
L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, Europe Direct Tarragona i la URV han organitzat una campanya dirigida especialment als joves universitaris per apropar Europa a la població estudiantil, en el context de les pròximes eleccions europees. La distribució d’estovalles de paper incitant al vot i la projecció d’un documental amb debat posterior moderat pel periodista de TV3 Jordi Gil són els plats forts d’aquesta campanya a la qual cal sumar-hi les activitats que ja s’ofereixen regularment des de fa una dècada.

L’equip Josef Ajramers, guanyador de la Lliga de Debat Universitari 2019
La Lliga de Debat Universitari a la URV ha tingut lloc entre el 25 de febrer i l’1 de març, i han participat vuit equips. L’equip Josep Ajramers, format per Arnau Just (Biotecnologia), Josep Masdeu (Administració i Direcció d’Empreses+Dret), Pablo Hernández (Biotecnologia) i Aleix Tena (Biotecnologia), ha guanyat debatent sobre el tema proposat enguany: Calen les fronteres entre països? S’emporten el primer premi, 750€.

Més de 4.400 corredors participen a la cursa de les dotze universitats catalanes
La cinquena edició de la UNIRUN, la cursa en què tots els participants han d’identificar-se amb una de les dotze universitats catalanes, va tenir lloc ahir diumenge 3 de març a Barcelona amb una participació de més de 4.400 persones. La Universitat Rovira i Virgili hi ha inscrit 118 participant ha quedat en 8a posició en la classificació general. 

Agenda URV
Conferència "Relaciones Japón-Corea del Sur: Historia versus historia políticamente correcta"
La conferència "Relaciones Japón-Corea del Sur: Historia versus historia políticamente correcta" la pronuncia Kazuhiro Nogami (Tokyo Metropolitan University), presentat pel professor Joan Maria Thomàs, del grup de recerca Ideologies i Societat a la Catalunya Contermporània (ISOCAC). Constitueix la primera sessió de les jornades del doctorat en Estudis Humanístics. Història, Societat, Política i Cultura des de Catalunya al món.Divendres, 8 de març a les 15.00 h, a la Sala de Graus del campus Catalunya (Av. Catalunya 35, Tarragona).

Actes destacats URV
Recordatoris
Lliurament de la Distinció Maria Antònia Ferrer i Bosch 2019
La Distinció Maria Antònia Ferrer i Bosch 2019 es concedeix al col·lectiu que organitza les Jornades Girls' Day a la URV. L’objectiu d’aquest guardó és reconèixer a persones, entitats, institucions o col·lectius de la societat civil i del món acadèmic que han destacat per la seva tasca de defensa dels drets de les dones i la seva visibilització. Durant l’acte, Joaquina Álvarez-Marrón, presidenta de l’AMIT (Asociación de mujeres investigadoras y tecnólogas), impartirà la conferència “Científicas y tecnólogas: logros y retos”. Dimarts, 5 de març a les 12.00 h, a la Sala de Graus del campus Catalunya (Av. Catalunya, 35, Tarragona).

Presentació de dos llibres sobre dones
Són: El maig de les dones. El moviment feminista a Catalunya durant la Transició, de Meritxell Ferré Baldrich iDones del Moviment Republicà Irlandès. Her Majesty's Armagh Prison, 1971-1982, de Mireia Ros Domènech, dins de la col·lecció Atenea, coeditats per Publicacions URV i Arola Editors. La presentació anirà a càrrec de Mercè Otero Vidal, professora i activista feminista, i Elisabet Almeda Samaranch, catedràtica del Departament de Sociologia de la Universitat de Barcelona, que estaran acompanyades per Montserrat Duch Plana, directora de la col·lecció Atenea. Dimarts, 5 de març a les 19.00 h, a la Llibreria Documenta (C. Pau Claris, 144, Barcelona).


Gabinet de Comunicació i Relacions Externes
Universitat Rovira i Virgili
--------------
Tel.: 977 55 8024
--------------
Rectorat
Carrer de l'Escorxador, s/n
43003 - Tarragona
--------------
http://www.urv.cat/c1/urv.png

No hay comentarios:

Publicar un comentario