lunes, 25 de marzo de 2019

El debat sobre la UE aflora la crisi d’expectatives amb el projecte europeu – URV Activ@

El debat sobre la UE aflora la crisi d’expectatives amb el projecte europeu – URV Activ@

  URV Universitat Rovira i Virgili  -  Campus d'Excel·lència Internacional Catalunya Sud     
    
Gabinet de Comunicació i Relacions Externes
    Tarragona, 25 de març de 2019

Informacions URV
El debat sobre la UE aflora la crisi d’expectatives amb el projecte europeu
Què passaria si desaparegués la UE? La pregunta ha estat el punt de partida del debat que s’ha celebrat aquest migdia al campus Catalunya per interpel·lar als joves i estudiants de cara a les eleccions europees del proper 26 de maig. Les intervencions dels ponents i els estudiants han posat de manifest la crisi d’expectatives amb el projecte europeu, especialment per la resposta i gestió de les institucions europees a la crisi econòmica i a la crisi migratòria.

Laia Casas, pedagoga: “La neurociència ha entrat al món de l’educació per quedar-s’hi”
La funció dels pedagogs és ensenyar, però com es pot ensenyar sense saber com funciona el cervell humà? Una pregunta que explica en gran mesura per què, des de fa ja uns quants anys, la neurociència s’ha colat en el món de la pedagogia. “Ha vingut per quedar-s’hi”, afirma Laia Casas, diplomada en Magisteri de Pedagogia Terapèutica, Màster en Educació Emocional i en Benestar i Postgrau en Neuroeducació. Casas va ser l’encarregada de pronunciar les conferències inaugurals de la XI Jornada d’Educació Infantil de les Terres de l’Ebre i de la IX Jornada d’Educació Primària.

L’economia ebrenca recupera el ritme després d’una lleugera desacceleració el tercer trimestre del 2018
La Càtedra d’Economia Local i Regional (CELIR) del campus Terres de l’Ebre de la URV ha presentat aquest migdia, a Gandesa, el Butlletí d’Anàlisi de la Conjuntura Local de les Terres de l’Ebre corresponent al quart trimestre del 2018. Segons apunta el document, el nombre total d’afiliats a la Seguretat Social a l’últim trimestre de l’any va ser de 52.950, és a dir, 1.125 afiliats més que al quart trimestre de l’any anterior, això significa un increment del 2,4%. La construcció, la indústria i els serveis són els principals motors.

Actes destacats URV
XXIV Festival Juvenil de Teatre Grecollatí
El Festival presenta a Tarragona quatre obres clàssiques a càrrec de grups de teatre juvenils. Hi participen com a espectadors més de 3.100 alumnes de secundària de tota Catalunya i estudiants de graus de la URV.Dimecres 27 de març, 10,30 h: "Èdip rei", de Sòfocles, pel grup Teatro Balbo (El Puerto de Santa María, Cadis). A les 12,30 h: "El persa" de Plaute, pel mateix grup. Dijous 28 de març, 10,30 h: "Èdip rei", pel mateix grup. A les 12,30 h: "Adelphoi" de Terenci, pel grup Clípeo Teatro, del Instituto de Santa Eulalia (Mèrida). A les 16 h. es repeteix la representació de "Adelphoi". Els dies 2 i 3 d'abril el festival continua a l'Hospitalet de Llobregat. El professor de la URV Jesús Carruesco presideix la Societat que organitza el Festival.

Recordatoris
Taller Desxifrant l’ADN del cacau
Què és l'ADN? Quina importància té en les nostres vides? En aquest taller es parlarà de conceptes bàsics de biologia i genètica d'una manera molt il·lustrativa. S'explicarà què és la cèl·lula vegetal, l'ADN i els gens, i es posarà en pràctica aïllant l'ADN de les cèl·lules vegetals que conté la llavor del cacau. El taller és a càrrec de Katherine Gil, investigadora del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la URV. Per assistir-hi és necessari inscriure-s'hi prèviament. Dimarts, 26 de març a les 17.00 h, a la Biblioteca Mestra Maria Antònia (Avinguda Pompeu Fabra, 5A, Torredembarra).

Societat de recerca: presentació de treballs d’alumnes de 2n de BAT
Alumnes de 2n de BAT i de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, presentaran els seus treballs de recerca en públic. A partir d’aquí s’obrirà un debat entre els assistents, on també hi seran presents experts de la URV.Dimarts, 26 de març a les 18.00 h, a l’Av. Horta de Santa Maria, 14, Cambrils.


Gabinet de Comunicació i Relacions Externes
Universitat Rovira i Virgili
--------------
Tel.: 977 55 8024
--------------
Rectorat
Carrer de l'Escorxador, s/n
43003 - Tarragona
--------------
http://www.urv.cat/c1/urv.png

No hay comentarios:

Publicar un comentario