martes, 5 de marzo de 2019

Dolors Puigjaner: “Els homes haurien d’apoderar les dones del seu voltant” – URV Activ@

Dolors Puigjaner: “Els homes haurien d’apoderar les dones del seu voltant” – URV Activ@



URV Universitat Rovira i Virgili  -  Campus d'Excel·lència Internacional Catalunya Sud     
    
Gabinet de Comunicació i Relacions Externes
    Tarragona, 5 de març de 2019

Informacions URV
Dolors Puigjaner: “Els homes haurien d’apoderar les dones del seu voltant”
Les professores Dolors Puigjaner i Cristina Urbina han rebut avui la Distinció M. Antònia Ferrer 2019 en nom de l'equip de l’equip de 82 persones (professorat, personal d’administració i serveis, estudiants i alumni, i empreses col·laboradores) que hi han treballat en les vuit edicions celebrades fins ara del Girls'Day, jornada que fomenta cada any la vocació de l'enginyeria entre les noies. La distinció els hi ha estat atorgada “per la seva feina continuada, la innovació anual en els tallers per a les noies i el treball en equip”, segons es constata a l’acta del jurat.

El turisme genera el 5,4% del PIB local de Tortosa, segons un informe de la URV
El sector del turisme a Tortosa genera el 5,4% del total del PIB local. Així ho constata un estudi elaborat per al Grup de Recerca en Indústria i Territori (GRIT) i la Càtedra d’Economia Local i Regional de la URV, encarregat per l’Ajuntament de Tortosa. L’estudi constata la tendència a l’alça del sector turístic a la capital del Baix Ebre i calcula en gairebé 50 milions d’euros l’impacte econòmic directe a la ciutat el 2017

Convocatòria per dijous 7 de març
Atenció als mitjans prèvia al debat sobre les polítiques municipals d’habitatge a Tarragona
Les polítiques municipals d'habitatge a la Tarragona de 2019 a 2023 és una taula rodona que comptarà amb la participació dels grups municipals de l'Ajuntament de Tarragona. Sergio Nasarre, director de la Càtedra UNESCO d’habitatge de la URV,  modera la taula i aporta el punt de vista acadèmic al debat.
És dijous, 7 de març a les 18.00 h, a la sala de Juntes del campus Catalunya (Av. Catalunya, 35, Tarragona).Prèviament, a les 17.30 h, Sergio Nasarre oferirà una atenció als mitjans.

Actes destacats URV
Recordatoris
Exposició Walter Reuter: La llum en la nit fosca
L'exposició consta de 50 fotografies que el fotoperiodista Walter Reuter va fer a Tarragona durant la Guerra Civil espanyola. L'exposició està comissariada per Rocío Arnal, estudiant del grau d'Història de la URV. Walter Reuter, junt amb Robert Capa i Gerda Taro, entre d'altres, van establir les bases del fotoperiodisme modern. Reuter comença a treballar a Espanya l'any 1933, després de fugir del nazisme alemany, i va treballar com a reporter gràfic en diferents revistes i diaris. Durant la Guerra Civil va fotografiar els desplaçats per la guerra, la població civil que va enrolar-se a l'Exèrcit Republicà i diverses personalitats. S’inaugura dimecres, 6 de març a les 19.00 h, al Centre d'Art de Tarragona (tinglado 2) (Moll de Costa, 8, Tarragona).

Lliurament dels Premis DEAA/MACMILLAN
Els Premis 2019 del Departament d'Estudis Anglesos i Alemansy (DEAA) i l'editorial MACMILLAN, als millors estudiants de llengua anglesa, són enguany per a Andreea-Adelina Nate (el primer, 400€) i el segon, exaequo, per a Roger Barcelona i Anna Aldecoa (150 € per cadascun). La representant de l’editorial MACMILLAN  els fa entrega d’un lot  de llibres a cadascun. Dimecres, 6 de març a les 12.00 h, a la Sala de Vistes del campus Catalunya (Av. Catalunya 35, Tarragona).

Jornada "El règim jurídic de l’atenció a la persona en matèria social"
Té per objectiu fer un anàlisi de l’Ordenament jurídic sectorial de l’atenció a la persona en matèria social, que requereix d’especialistes en el món del dret que operin tant en l’àmbit de les administracions públiques i els sectors dependents, com en l’àmbit del tercer sector i en l’àmbit privat. Dimecres, 6 de març a les 09.00 h, a l’Aula Magna del campus Catalunya (Av. Catalunya, 35, Tarragona).




Gabinet de Comunicació i Relacions Externes
Universitat Rovira i Virgili
--------------
Tel.: 977 55 8024
--------------
Rectorat
Carrer de l'Escorxador, s/n
43003 - Tarragona
--------------
http://www.urv.cat/c1/urv.png

No hay comentarios:

Publicar un comentario