jueves, 27 de junio de 2019

Dormir poc i pes corporal - universitats europees a URV - nou càrrec - convocatòria pels mitjans

URV Universitat Rovira i Virgili  -  Campus d'Excel·lència Internacional Catalunya Sud     
    
Gabinet de Comunicació i Relacions Externes
    Tarragona 27 de juny de 2019

Informacions URV
Dormir poc i tenir una son variable dificulta la pèrdua de pes
Tenir una son variable i de curta durada s’associa amb dificultats per reduir pes i greix corporal. Aquesta és una nova conclusió de l’estudi Predimed-Plus, Prevenció amb Dieta Mediterrània, que ha publicat en el número de juny de l’International Journal of Obesity. Es tracta del primer treball que examina si la qualitat de la son pot tenir relació amb la pèrdua de pes i la reducció del teixit adipós. Els resultats s’han obtingut després del seguiment durant un any de gairebé 2.000 pacients amb sobrepès i síndrome metabòlica.

Dormir poco y tener un sueño variable dificulta la pérdida de peso
Tener un patrón de sueño variable y de corta duración se asocia con dificultades para reducir peso y grasa corporal. Esta es una nueva conclusión del estudio Predimed-Plus, Prevención con Dieta Mediterránea, que ha publicado en el número de junio de International Journal of Obesity. Se trata del primer trabajo que examina si la calidad del sueño puede tener relación con la pérdida de peso y la reducción del tejido adiposo. Los resultados se han obtenido tras el seguimiento durante un año de casi 2.000 pacientes con sobrepeso y síndrome metabólico.
 


El personal de 6 universitats europees s’ha format sobre internacionalització amb un projecte coordinat per la URV
La millora de la competència intercultural del personal que treballa a la universitat, l’increment de coneixements sobre internacionalització, una millor actitud envers aquest tema i, sobretot, una mentalitat més oberta són els resultats del projecte Systemic University Change Towards Internationalization (SUCTI), que ha coordinat la URV. Les activitats formatives que s’han dut a terme han arribat a 258 treballadors de set universitats europees i han aconseguit millorar les competències del personal per atendre millor el públic internacional i obrir la pròpia institució al món.

Maria Josepa Salvadó és la nova directora del Departament de Bioquímica i Biotecnologia
Maria Josepa Salvadó Rovira és la nova directora del Departament de Bioquímica i Biotecnologia, després que l’escollissin els membres del consell de departament el divendres 21 de juny. Es proposa estabilitzar la plantilla de PDI, garantir la qualitat de la docència i potenciar la transferència de coneixement i tecnologia a les empreses.

Convocatòria URV pels mitjans de comunicació
Quaranta joves es graduen aquest dissabte del programa Talent Jove de física i matemàtiques
Una conferència de la investigador Xavier Correig titulada ““La metabolòmica, una eina imprescindible per la recepta biomèdica”  servirà per tancar una nova edició del programa Talent Jove. Han estat 80 els joves de les comarques tarragonines que hi han participat, la meitat dels quals continuaran el curs vinent i, els altres, han culminat els dos cursos  que s’han dut a terme els dissabtes als matí a la Universitat Rovira i Virgili. Professors de secundària i investigadors de la URV els han fet classes avançades matemàtiques i física de nivell superior al programa escolar de batxillerat.
Aquest dissabte, 29 de juny, es farà el lliurament dels diplomes als qui han acabat i als qui seguiran el curs vinent. L’acte començarà a les 11.00 h i l’obrirà la rectora de la URV, María José Figueras. Posteriorment es farà la conferència i el lliurament de diplomes. Tot es realitzarà a l’Aula Magna del campus Catalunya, a Tarragona.
Agenda URV per divendres 28 de juny
Jornada Ciutadania i Autodefensa
La jornada de Ciutadania i Autodefensa té com a objectius onèixer el reglament i els diferents instruments i/o dispositius d’autodefensa legals, segons gènere i complexitat de la persona, aplicar tècniques preventives d’autoprotecció i tenir respostes d’autodefensa a les situacions d’agressió més habituals, mitjançant simulacions pràctiques. Divendres, 28 de juny a les 09.15 h, Avda.Remolins,13-15, Tortosa.

Tesi doctoral sobre la competència digital docent
Maria Julia Morales González ha elaborat la tesi doctoral titulada "La incorporación de la Competencia Digital Docente en estudiantes y docentes de Formación Inicial Docente en Uruguay". La defensa públicament divendres, 28 de juny a les 11.30 h, a la Sala de Graus de la Facultat de Ciències de l'Educació i Psicologia (Zona Educacional, Tarragona).

Tesi doctoral de Medicina
Fedra Nicaury Luciano Mateo ha elaborat la tesi doctoral titulada "The role of chemokine (C-C motif) ligand 2 in inflammation, oxidative stress, aging and metabolism" (menció internacional). La defensa públicament, divendres, 28 de juny a les 12.00 h, a l’Aula Magna de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut (Carrer de Sant Llorenç, 21, Reus).

Tesi doctoral sobre pediatria
Desirée Gutiérrez Marín ha elaborat la tesi doctoral titulada "Body composition assessment in pediatric patients. Validation of new methods of body composition measurements in obese children" (menció internacional). La defensa públicament divendres, 28 de juny a les 12.00 h, a la Sala de Graus de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut (C. de Sant Llorenç, 21, Reus).

Tesi doctoral sobre l’impacte de la creativitat en l’àmbit de l’arquitectura i la biotecnologia
Teresa Morlà Folch ha elaborat la tesi doctoral titulada "El impacto de la creatividad. Estudio de caso en el ámbito de la arquitectura y la biotecnología" (menció internacional). La defensa públicament divendres, 28 de juny a les 12.00 h, a la Sala de Graus de la Facultat d'Economia i Empresa (Av. de la Universitat, 1, Reus).

Gabinet de Comunicació i Relacions Externes
Universitat Rovira i Virgili
--------------
A/e: gc@urv.cat
Tel.: 977 55 8024
--------------
Rectorat
Carrer de l'Escorxador, s/n
43003 - Tarragona
--------------
www.urv.cat    

No hay comentarios:

Publicar un comentario