miércoles, 12 de junio de 2019

Selectivitat, projectes socials i concursos

URV Universitat Rovira i Virgili  -  Campus d'Excel·lència Internacional Catalunya Sud     
    
Gabinet de Comunicació i Relacions Externes
    Tarragona, 12 de juny de 2019

Informacions URV
Prop de 3.120 estudiants fan les proves de Selectivitat del 12 al 14 de juny
Aquest dimecres 12 de juny comencen les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) 2019 per a 3.119 estudiants de batxillerat i cicles formatius de les comarques de Tarragona que aspiren a accedir als estudis universitaris. Les proves tenen lloc els dies 12, 13 i 14 de juny en deu tribunals a Tarragona (campus Catalunya i campus Sescelades), un dels quals és específic per a estudiants amb TDAH i dislèxia; quatre a Reus (Facultat d’Economia i Empresa, IES Baix Camp i IES Gabriel Ferrater); un a Vila-seca (Facultat de Turisme i Geografia), i cinc a Terres de l’Ebre: quatre a Tortosa (campus Terres de l’Ebre, IES Dertosa -antic Joaquim Bau- i IES Cristòfol Despuig), i un a Amposta (IES Ramon Berenguer IV).

La URV supera els 500 projectes presentats a través del Programa Aprenentatge Servei
El Programa d’Aprenentatge Servei creix any rere any, amb noves assignatures, professorat i estudiants que se sumen a aquesta iniciativa. Fins al punt que, des que se’n tenen dades (el curs 2011-12) fins ara, ja són 530 els projectes que s’han dut a terme. L’objectiu és que els estudiants es formin com a professionals socialment responsables a través d’una proposta educativa que, d’una banda, permet als estudiants posar en pràctica els continguts i competències apreses a l’aula, i, de l’altra, dona resposta a les necessitats d’entitats socials del territori a través del servei a la comunitat. En aquest marc, el 18 de juny es presenta públicament el documental del grau de Comunicació Audiovisual Del dol a l'amor, sobre el dol perinatal i neonatal.

Acte destacat URV per aquesta tarda
Concurs de mòbils autopropulsats 2019
El concurs de mòbils autopropulsats 2019 és la presentació dels projectes dels estudiants del grau d'Enginyeria Mecànica que integren els coneixements adquirits al llarg del curs en les diverses assignatures. En aquesta edició, el repte és creuar l'Amazones. Els estudiants han de construir un mòbil que els permeti travessar un riu aprofitant un salt d'aigua. Els futurs enginyers han fet el disseny, els càlculs i la construcció d'una màquina que els ha de permetre recórrer la màxima distància possible per l'aire. Dimecres, 12 de juny, a les 15.30 h, davant dels laboratoris del campus Sescelades (Av. Països Catalans, 26, Tarragona).

Actes destacats URV per dijous 13 de juny
Primera edició del Concurs Food Challenge Design
Per primera vegada se celebra el concurs Food Challenge Design, en el qual hi participen estudiants de primer curs del grau d'Enginyeria de Bioprocessos Alimentaris, que han de dissenyar un aliment eco-innovador, apte per l’alimentació humana, comercialitzable, innovador, eco-sostenible, distingible per les seves qualitats sensorials o nutricionals i que estigui conforme amb la legislació vigent. Els equips presenten els seus projectes i han d'oferir un tast al tribunal, que els avaluarà. Els guanyadors es donaran a conèixer a les 16 h a la sala de graus de l'ETSE i l'ETSEQ. Dijous, 13 de juny a les 12.00 h, al campus Sescelades (Av. Països Catalans, 26, Tarragona).

Concurs ChemEcar
Els estudiants de 1r del grau d'Enginyeria Química presenten a partir de les 9 h el seu avantprojecte integrador de totes les assignatures del curs, que consisteix a dissenyar un reactiu per fer funcionar un cotxe i la construcció del vehicle. Hauran de demostrar la precisió dels vehicles i el reactiu al concurs ChemEcar, que consisteix a arrancar i parar el cotxe el més a prop possible del punt indicat pel jurat, amb un pes determinat que coneixeran poca estona abans de la competició. Dijous, 13 de juny a les 12.00 h, davant dels laboratoris del campus Sescelades (Av. Països Catalans, 26, Tarragona).

Congrés sobre reptes en immigració i asil a la Unió Europea
Quan parlem d'immigració, asil, refugiats, ciutadania i lliure circulació de persones en el context jurídic i soci antropològic de la Unió Europea ens movem en un ampli ventall de realitats, que nodreixen la investigació científica interdisciplinària i multidisciplinària, en un context en el qual contínuament s'avalua el Dret de la Unió Europea. El congrés té com a objectiu reunir experts en aquests àmbits i a joves investigadors per debatre i fer un balanç sobre les llums i les ombres que planen sobre aquestes qüestions, i traslladar el coneixement científic a la pràctica professional. Dijous, 13 de juny a les 09.45 h, a la Sala de Juntes (Avinguda Catalunya 35, Tarragona).

Cloenda del Màster en Antropologia Urbana, Migracions i Intervenció Social
La XI Jornada de Cloenda del Màster en Antropologia Urbana, Migracions i Intervenció Social tracta sobre els canvis ambientals, socials, cultura, conflicte i memòria i analitzarà alguns fenòmens que mostren l’articulació entre les dimensions naturals i culturals de l’entorn. Dijous, 13 de juny a les  09.00 h, a la sala de graus del campus Catalunya (Avinguda Catalunya, 35). 


Agenda URV per a dijous 13 de juny
I Jornada d'Innovació en la Intervenció Socioeducativa
S'hi presentaran projectes i experiències desenvolupades al territori que permetran conèixer i debatre sobre el potencial que té la recerca en la intervenció socioeducativa a l'hora de tenir un impacte i incidir en la transformació social. Dijous, 13 de juny a les 08.30 h, a l’Aula Magna del campus Catalunya (Av. Catalunya, 35, Tarragona).

Tesi doctoral sobre la planificació i impacte de les activitats turístiques recreatives del passatger de creuers
Maria Angélica González Vera ha elaborat la tesi doctoral titulada "Planificación, sustentabilidad e impacto de las actividades turísticas recreativas del pasajero de cruceros: estudio de caso Mahahual (Quintana Roo, México)" (menció internacional). La defensa públicament dijous, 13 de juny a les 16.00 h, a l’Aula Magna de la Facultat de Turisme i Geografia (Carrer de Joanot Martorell, 15, Vila-seca).

Sessió informativa 25a edició Màster en Direcció i Gestió d'Empreses (MBA)
Si esteu pensant en fer un MBA i voleu conèixer el nostre programa, us convidem a la propera sessió informativa de la 25a edició del Màster en Direcció i Gestió d'Empreses (MBA) de la Universitat Rovira i Virgili. Dijous, 13 de juny a les 19.00 h, al Centre de Transferència de Tecnologia i Innovació (CTTi). Av. Països Catalans, 18. Tarragona.

Gabinet de Comunicació i Relacions Externes
Universitat Rovira i Virgili
--------------
A/e: gc@urv.cat
Tel.: 977 55 8024
--------------
Rectorat
Carrer de l'Escorxador, s/n
43003 - Tarragona
--------------
http://www.urv.cat/c1/urv.png

No hay comentarios:

Publicar un comentario