martes, 25 de junio de 2019

iMiCROQ capta 1,2 milions d’euros per un nou dispositiu que detectarà patògens als aliments en menys de 24 hores – URV Activ@

iMiCROQ capta 1,2 milions d’euros per un nou dispositiu que detectarà patògens als aliments en menys de 24 hores – URV Activ@

 URV Universitat Rovira i Virgili  -  Campus d'Excel·lència Internacional Catalunya Sud     
    
Gabinet de Comunicació i Relacions Externes
    Tarragona, 25 de  juny de 2019

Informacions URV
iMiCROQ capta 1,2 milions d’euros per un nou dispositiu que detectarà patògens als aliments en menys de 24 hores
L’empresa tarragonina iMiCROQ ha captat 1,2 milions d’euros de fons europeus per desenvolupar la primera plataforma que agrupa en una única solució diferents tests per detectar patògens, bacteris, virus, al·lèrgens o micotoxines als aliments. El dispositiu, que iMiCROQ preveu començar a provar durant l’any 2020, automatitza els diferents tests per identificar més ràpidament els patògens presents als aliments. Així, la solució permet detectar en només 24 hores la presència de bacteris que afecten la salut humana, mentre que en el cas dels virus o al·lèrgens, aquests s’identificarien en qüestió de minuts.

120 treballadors d’universitats d’arreu del món comparteixen bones pràctiques sobre internacionalització a la URV
El personal de 30 universitats de 22 països d’arreu del món es reuneix aquesta setmana a la URV amb l’objectiu de compartir bones pràctiques sobre internacionalització. El Centre Internacional de la Universitat ha organitzat tres esdeveniments en una setmana: la Setmana Internacional; la trobada del projecte BOOST, que implica universitats armènies, i la conferència final del projecte SUCTI, que coordina la URV i que ha permès formar més de 200 persones sobre internacionalització en universitats europees. La combinació de les tres activitats duran a Tarragona fins a 120 persones de quatre continents diferents entre avui i divendres.

La URV guanya l’exhibició de cotxes moguts per reactius químics al Congrés Internacional d’Enginyeria Química
Un equip d’estudiants de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Química (ETSEQ) de la URV ha guanyat la cursa d’exhibició de cotxes propulsats per energia química contra la Universitat de Cantàbria. L’esdeveniment va tenir lloc el 17 i 18 de juny a Santander, en la conferència d’estudiants del 3r Congrés Internacional d’Enginyeria Química. Estudiants del mateix centre treballen per crear l'associació URVan per competir a nivell internacional.

L’estudiant Amanda Gómez guanya el primer premi Lear al millor expedient acadèmic femení de l’ETSE
La promoció 2015-19 dels diferents ensenyaments de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE) es va graduar el divendres 21 de juny en un acte al campus Sescelades que va servir per reconèixer la millor trajectòria acadèmica de sis estudiants de l’Escola. Per primera vegada, s’atorgava el premi Lear al millor expedient acadèmic femení, que va ser per a Amanda Gómez Gómez, del grau d’Enginyeria Informàtica.

El Col·legi de Periodistes premia els estudiants de la URV organitzadors dels debats electorals del 26-M
El Col·legi de Periodistes de la demarcació de Tarragona lliura cada any els premis Petxines. Enguany, per primera vegada, va fer una menció especial als estudiants de Periodisme de la URV que van organitzar els debats amb els alcaldables de Reus i Tarragona amb motiu de les eleccions municipals del 26 de maig. Tots ells van rebre el premi Perla de l’Any en l’acte que es va fer dijous 20 de juny al Teatret del Serrallo. També ha reconegut els estudiants de Periodisme que van fer les cròniques del cicle "Experiència de periodista".

L’ACUP demana al Govern un compromís pressupostari per a fer front a la greu situació financera de les universitats públiques
L’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP), de la qual forma part la URV, demana al Govern la millora del finançament públic i un marc legislatiu que afavoreixi l’autonomia universitària. Els màxims representants de les universitats públiques catalanes es reuneixen avui per abordar properes accions conjuntes. L’ACUP ha emès el següent comunicat aquest matí de dimarts:

Convocatòria per dimecres 26 de juny
Sessió del Claustre Universitari i posterior atenció als mitjans
Dimecres 26 de juny es reuneix el Claustre de la URV per últim cop aquest curs, a les 9.30 hores, al Paranimf, a Rectorat. La sessió és oberta als mitjans de comunicació, amb la única limitació que està prohibit prendre imatges durant les votacions. Al finalitzar la sessió la rectora, María José Figueras, atendrà als mitjans presents, a les 13.30 h, a la sala de juntes, a l’edifici de Rectorat.

Actes destacats
Xerrada sobre l'enocomunicació
Fer que una persona triï un vi o una experiència enoturística que desconeix depèn de molts factors. Un dels quals és la informació i la imatge que li arriba del producte que ha de consumir, i en aquest procés la comunicació hi té un paper clau. Parlarem del món de la comunicació del vi, de l'enologia i de l'enoturisme, veurem eines i estratègies que t'utilitzen en la comunicació d'aquest aliment. La xerrada la imparteix Ruth Troyano, periodista, autora de la col·lecció de llibres Retrats de vi (URV) i docent del màster de Sommelier Professional que imparteix la Fundació URV. Aquesta xerrada forma part del cicle La ciència del vi, una iniciativa de divulgació científica que vol donar a conèixer el vi des de diferents àmbits de la recerca. Dimecres, 26 de juny a les 19.00 h, a l’Espai Turisme. C/ Major, 37, Tarragona.



Gabinet de Comunicació i Relacions Externes
Universitat Rovira i Virgili
--------------
Tel.: 977 55 8024
--------------
Rectorat
Carrer de l'Escorxador, s/n
43003 - Tarragona
--------------
http://www.urv.cat/c1/urv.png

No hay comentarios:

Publicar un comentario